Την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά από την ομιλία του στη Βουλή και αναφερόμενος στην κατάτμηση ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Δυτική Αττική λέγοντας: "Θέλω να μετρηθώ στη Δυτική Αττική. Θέλω να εφαρμόσω συγκεκριμένο μίγμα πολιτικής για τη συγκεκριμένη περιοχή και να αρθώσω εκεί διαφορετικό πολιτικό λόγο" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

"Το ότι μιλάτε σε α' ενικό σημαίνει ότι θα επιλέξετε τον δυτικό τομέα της Β' Αθηνών ως μία από τις τρεις περιφέρειες που έχετε δικαίωμα να πολιτευθείτε;" ρώτησαν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες με τον κ. Μητσοτάκη να χαμογελά με νόημα.

Σε άλλη ερώτηση για το αν υπήρξε γκρίνια από τους βουλευτές της Β' Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο καθώς και οι βουλευτές συνειδητοποιούν πως κι αν δεν ίσχυε τώρα , η κατάτμηση θα ίσχυε από τις επόμενες εκλογές: "Η κατάτμηση είναι σωστή και έγινε πράξη. Δεν υπήρχε περίπτωση να επανασυγκολλήσω εγώ τη Β'Αθηνών ως Πρωθυπουργός. Να τη σπάσω σε περισσότερα κομμάτια μπορεί" είπε χαρακτηριστικά.

Για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Ν.Δ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη μη αποδοχή της πρότασης της Ν.Δ για την ψήφο των αποδήμων λέγοντας ότι η Βουλή έχασε σήμερα μια ιστορική ευκαιρία.