Ως πολύ σημαντική υπόθεση χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 την υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά για τον αδελφό του πρωθυπουργού.

«Εμείς είδαμε τη δημοσιογραφική αποκάλυψη και είχαμε υποχρέωση να ζητήσουμε εξηγήσεις γύρω από αυτή την αποκάλυψη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ διότι έχει μια οσμή κατάχρησης εξουσίας το γεγονός ότι υπήρχε πλαστή ενημερότητα και ότι τελικά το δικαστήριο δεν δίκασε την υπόθεση μόνο και μόνο διότι υπήρχε σχετική νομοθετική ρύθμιση. Είναι πολύ σημαντική υπόθεση και χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις. Χρειάζονται να δοθούν εξηγήσεις τι συνέβη με την πλαστή ενημερότητα διότι διεκδικήθηκε έργο του Δημοσίου, τι έγινε όταν η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη και στο μεσοδιάστημα υπήρχε η σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε αυτή η υπόθεση να μην καταλήξει σε καταδίκη» τόνισε.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση στα Παραπολιτικά 90,1 του υφυπουργού Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να μην εμπλέκονται στην πολιτική αντιπαράθεση συγγενικά πρόσωπα πολιτικών είπε πως «στον πρώτο που θα πρέπει να απευθυνθεί ο κ. Πιτσιόρλας είναι στην κυβέρνησή του».

«Στον πρώτο που θα πρέπει να απευθυνθεί είναι στην κυβέρνηση του. Η κυβέρνησή του είναι εκείνη η οποία επιχειρώντας να συσκοτίσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του προέδρου της ΝΔ καταφεύγει σε συκοφαντίες και λάσπη, αυτή η ίδια η κυβέρνηση καταφεύγει σε συκοφαντίες και λάσπη χρησιμοποιώντας διαρροές που πρώτα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο Documento για κοινωνικές επαφές όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν βουλευτής. Αυτή η ίδια η κυβέρνηση κάθε φορά στήνει ένα κατασκεύασμα λάσπης και μετά επιχειρεί να το προωθήσει μιντιακά σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης φιλικά προς την ίδια. Αυτή η έκκληση του κ.Πιτσιόρλα αφορά καταρχήν την κυβέρνησή του, αν ο κ. Πιτσιόρλας δεν τα βρίσκει με το εσωτερικό της κυβέρνησής του είναι ένα άλλο θέμα.»

Η ίδια συμπλήρωσε ότι έχει ήδη πρακτικά αρχίσει η προεκλογική περίοδος, άρα η αντιπαράθεση των πολιτικών κομμάτων είναι πια δεδομένη. «Σε ό,τι αφορά το κλίμα απολύτως υπεύθυνος για το κλίμα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο κ.Τσίπρας είναι εκείνος ο οποίος πυροδότησε και πυροδοτεί αυτή την ατμόσφαιρα. Η ΝΔ για αυτή την περίπτωση καλείται να απαντήσει με ανάλογα όπλα και για αυτό το λόγο είναι σαφές ότι επιχειρούμε να δείξουμε σε όλους τους τόνους ότι το μόνο που θέλουμε είναι ουσιαστικές απαντήσεις. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε επιχείρηση λάσπης εμείς θέλουμε πραγματικές απαντήσεις για πραγματικά περιστατικά. Η πλαστογραφία είναι πραγματικό περιστατικό.»

Αναφερόμενη στην ένταση στις Ελληνορωσικές σχέσεις: «Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που η Αξιωματική Αντιπολίτευση μαθαίνει από τον Τύπο εξελίξεις σε ευαίσθητα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής γιατί δεν έχει απολύτως καμία ενημέρωση. Το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα και δεν αφορά μόνο την υπόθεση της απέλασης των ρώσων διπλωματών. Αυτό είναι μια επιλογή της κυβέρνησης είναι προφανές.»

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Είναι ένα ζήτημα το οποίο έθιξε τον πυρήνα της υπερηφάνειας των ανθρώπων που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Μακεδονία, είναι ένα ζήτημα που αφορά την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση του 'μακεδονικού έθνους' και της 'μακεδονικής γλώσσας' και αυτό το ζήτημα όσος θόρυβος και να δημιουργηθεί δεν πρόκειται να περάσει. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να το ξεχάσουμε, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα όμως η συμφωνία αυτή παρήγαγε αποτελέσματα. Ο κ. Ζάεφ κάθισε γύρω από το τραπέζι του ΝΑΤΟ και ότι και να θέλει να υποστηρίξει η κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος που ως μικρός εταίρος ετοιμάζεται να ρίξει την κυβέρνηση άμα έρθει προς επικύρωση αυτή η συμφωνία, δεν πρέπει να αγνοούμε τα πραγματικά περιστατικά.»