Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επέμεινε το απόγευμα της Τετάρτης στη στάση της Μόσχας πως «η Ελλάδα δέχθηκε ισχυρές πιέσεις», σχολιάζοντας την απέλαση των Ρώσων διπλωματών - και επαναλαμβάνοντας πως «θα υπάρξουν συνέπειες». 

Όπως μεταδίδει το Itar-Tass, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ είπε: «Αντιλαμβανόμαστε πως η πίεση που ασκήθηκε στην Ελλάδα ήταν πολύ ισχυρή». «Σαφώς μπορώ να πω πως βασίζομαι σε γεγονότα» προσέθεσε, λέγοντας πως «η Αθήνα είχε καταφέρει να αντισταθεί στο πρώτο κύμα πιέσεων, ειδικά στην υπόθεση που χρησιμοποιήθηκε "αλληλεγγύη"» - τα εισαγωγικά στο κείμενο του ρωσικού πρακτορείου- «ως μέσο να εμπλακούν χώρες σε προκλητική στάση από τη Βρετανία».

Η Ζαχάροβα εδώ προφανώς αναφερόταν στο κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών από ευρωπαϊκές χώρες κατά την κορύφωση της υπόθεσης Σκρίπαλ. 

«Έχουμε επανειλημμένα αποδείξει πως ακόμη και στις δυσκολότερες περιπτώσεις που προκύπτουν στις διμερείς σχέσεις μετά από υποκίνηση τρίτων χωρών», ανέφερε η Ζαχάροβα, «έχουμε πάντοτε κατά νου πως η μοίρα των χωρών μας  είναι συνδεδεμένη, όπως και η μοίρα των λαών που δεν μπορεί να γίνει όμηρος των βρόμικων παιχνιδιών στα οποία σύρονται πολλές χώρες». 

«Σε αυτήν την περίπτωση, ήταν η Ελλάδα που σύρθηκε. Το παιχνίδι είχε πολλά επίπεδα, το ξέρουμε» προσέθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.