Μια εβδομάδα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές πρωί – πρωί, κρυφά από τόσο από τα Μ.Μ.Ε, αλλά και από τους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά εδώ και μια βδομάδα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της επίσκεψης αποκαλύπτεται από τις εικόνες της τηλεοπτικής κάλυψης όπου ο «λαοφιλής, λαοπρόβλητος και Αριστερός» κατά τα άλλα Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόταν από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, την προσωπική του Ασφάλεια και την διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου.

Είναι χαρακτηριστικό από την φωτογραφία, ότι η περιοχή που επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός η περιοχή είναι αποκλεισμένη από τις αστυνομικές αρχές για να μην έρθει σε επαφή με τους πολίτες, κάτι το οποίο δεν επιθυμούσε ούτε ο ίδιος ούτε το επικοινωνιακό του επιτελείο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επέλεγε να επισκεφθεί τις συγκεκριμένες περιοχές μεσημέρι και να συνομιλούσε με τους πολίτες που αντιμετώπισαν αυτή την πρωτοφανή καταστροφή.

Ο πρωθυπουργός, μιμούμενος το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, και τον Κιμ, επέλεξε να κινηθεί σε «αποστειρωμένο» και «προστατευμένο» περιβάλλον, να συνομιλήσει μόνο τους Πυροσβέστες και τους στρατιώτες που όλες αυτές τις μέρες βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους της περιοχής και συνδράμουν ουσιαστικά στην διαμόρφωση της επόμενης μέρας για την περιοχή και τους ανθρώπους.