«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η οποία διέταξε να διερευνηθεί το θέμα Φλώρου» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε άμεσα αντανακλαστικά ώστε να μπει αμέσως μέσα στη φυλακή πάλι ο κ. Φλώρος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πάντως, αμφισβήτησε ότι ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου: «Κατηγορείται γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου, αυτό θα ήθελα να το ψάξετε, δεν είναι αληθές. Ο κ. Φλώρος έχει αποφυλακιστεί σύμφωνα με το άρθρο 110...Να σταματήσουμε να κατηγορούμε το νόμο Παρασκευόπουλου. Βγήκε με το άρθρο 110 του ποινικού κώδικα όπου έχουν κάνει χρήση και ο κ. Τσοχατζόπουλος και ο Παττακός όπου για λόγους υγείας εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής μπορούν να βγουν.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει με το αριστερό του αποτύπωμα το οποίο έχει να κάνει με την προστασία της εργασίας, με τη μείωση των ανισοτήτων, με την θεμελίωση ενός κοινωνικού κράτους. Έχουμε μια ΝΔ η οποία έχει εξελιχθεί σε ένα ακροδεξιό και νεοφιλελεύθερο κόμμα με αποτέλεσμα κάποια στελέχη του να μην ανέχονται αυτή την ακροδεξιά στροφή και έχουμε και ένα μεταλλαγμένο ΚΙΝΑΛ το οποίο ταυτίζεται με τη ΝΔ. Από εκεί και πέρα όσοι επιλέγουν να συστρατευτούν σε μια προσπάθεια για να ανασυγκροτηθεί η ελληνική οικονομία και να στηριχτεί η ελληνική κοινωνία αυτοί είναι καλοδεχούμενοι και έτσι πρέπει να πάμε και αυτό πρέπει να αποτυπώνεται. Να τελειώσουμε με το παλιό. Εγώ είμαι οπαδός των καθαρών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ποιος μπορεί να το υλοποιήσει και το ποιοι χωράνε εκεί σε ένα κόμμα εξουσίας όπου πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα αλλά με όρους και αρχές πάντα πολλοί μπορεί να είναι μέσα οι οποίοι θεωρούν ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να απονέμεται κοινωνική δικαιοσύνη.»