Τη διαβεβαίωση ότι οι περισσότεροι Έλληνες θα ταχθούν υπέρ της Συμφωνία των Πρεσπών φέρεται να έλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι έπειτα από τη συνάντηση του με τον με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος προεδρεύει και του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ζάεφ τόνισε ότι ακόμα κι αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα αντιδρούν στη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει, όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο καγκελάριος Kουρτς επισκέφθηκε τα Σκόπια το πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων ηγετών από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, λίγες ημέρες πιρν από το δημοψήφισμα για επικύρωση ή μη της συμφωνίας.

«Η "Μακεδονία" ήταν και παραμένει παίχτης-κλειδί στο κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων», ανέφερε ο Κουρτς σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζάεφ, επαινώντας τη στάση των Σκοπίων στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης.

«Θέλουμε να δούμε τη Μακεδονία στην ΕΕ» τόνισε ο Κουρτς, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ «γεωγραφικά είναι πλήρης μετά από την ένταξη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων», Παράλληλα, ο καγκελάριος της Αυστρίας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ορόσημο» που «θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω θετικές εξελίξεις στην περιοχή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστριακής καγκελαρίας, υποσχέθηκε στον Ζόραν Ζάεφ την πλήρη στήριξή του για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.