Πυρά κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε -μέσω του Καναλιού της Βουλής- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, σχετικά με την ερμηνεία που έσπευσε να δώσει ο υπουργός Άμυνας περί ακυρότητας του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

«Δεν υπάρχει θέμα ακυρότητας της Συμφωνίας, ούτε κάποια άλλη πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα το βάζει αυτό το θέμα. Αν δεν μπαίνει θέμα ακυρότητας από τα Σκόπια, είναι λογικό να μπαίνει από εμάς και κάποιους πολιτικούς παράγοντες;

Το θέτω και εγώ, ας μη προτρέχουμε τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και προτρέχουν. Δεν υπάρχει απόρριψη της Συμφωνίας στο δημοψήφισμα. Είχαμε αποχή που δεν είναι μονόχρωμη.

Η μεγάλη αποχή που είναι μια στάση, δεν έχει μονοδιάστατη ερμηνεία, ήταν άνθρωποι που δεν ήθελαν τη Συμφωνία. Ακραίοι εθνικιστές. Και εδώ υπάρχουν τέτοια στοιχεία. Προσέξτε την περίεργη σύμπτωση των ακραίων και εδώ και στα Σκόπια.»

Στο ερώτημα αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δικαιώνεται που και εκείνος λέει «όχι» στη Συμφωνία, ο Νίκος Φίλης απάντησε:

«Στο θέμα αυτό είναι ακραίος και ο κύριος Καμμένος. Δεν δικαιώνεται κανείς και το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η σταθερότητα στην περιοχή».