Στον αγγλόφωνο τύπο την αποκαλούν «Champagne Left», δηλαδή Αριστερά της σαμπάνιας. Στον γαλλόφωνο, Gauche Caviar, δηλαδή «Αριστερά του χαβιαριού». Στον γερμανόφωνο Τύπο την αποκαλούν Toskana Fraktion, δηλαδή φράξια της Τοσκάνης, από την περιοχή της Ιταλίας που επιλέγουν για να ξεκουραστούν επώνυμα στελέχη της.

Ο Πάνος Καμμένος δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τα πάρτι του, τα οποία έχουν γίνει και θέμα συζήτησης ειδικά στο Twitter. Tώρα, το πάρτι με μπουζούκια στην πισίνα της βίλας του.

Πριν από 1,5 χρόνο ήταν το πάρτι με τον Παύλο Πολάκη. Έγραφε τότε ο «Βηματοδότης»: «Δεν θα σταθώ στον σαματά που προκάλεσε στους περίοικους της οικίας του Πάνου Καμμένου το πάρτι που έδωσε από κοινού με τον Παύλο Πολάκη επ΄ευκαιρία των γενεθλίων τους, ούτε βεβαίως στις δια… μεγαφώνου συγγνώμες για τη φασαρία που έκανε η μουσική και τα τραγούδια στην συνήθως ήσυχη αυτή τη γειτονιά, αλλά στους προσκεκλημένους των δύο εορταζόντων υπουργών. Και δεν εννοώ τον λαϊκό τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη που ήρθε ξαφνικά, εκεί γύρω στα μεσάνυχτα, και άρχισε να τραγουδά τις επιτυχίες του στην οικία Καμμένου (και μαζί μ΄αυτόν όλοι όσοι συμμετείχαν στο πάρτι), αλλά στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας (και θεωρητικό του ΣΥΡΙΖΑ) Δ. Βίτσα, στον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, στην υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, όλους σχεδόν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και τον αντιπρόεδρο του κόμματος (αλλά εξωκοινοβουλευτικό) Παν. Σγουρίδη. Να σημειώσω εδώ ότι το πάρτι γενεθλίων έγινε την ημέρα που κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα πιο σκληρά μέτρα στη Βουλή, αλλά όμως, όπως φαίνεται, ούτε αυτό επηρέασε την επιτυχία του. Και ιδού η απόδειξη. Τόσο πολύ το διασκέδασαν που έβγαλαν και… σέλφις».

Όπως είχε αποκαλύψει το «Βήμα» ο Πάνος Καμμένος είχε κάνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος… ιπτάμενο ταξί. Συνολικά ο κ. Καμμένος έκανε, από το 2015 ως το πρώτο εξάμηνο του 2018, 120 ταξίδια χρησιμοποιώντας κυβερνητικά αεροσκάφη, κυρίως το Gulfstream, ή σκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πέρασε στον αέρα 460 ώρες.

Για παράδειγμα, το 2017 ο κ. Καμμένος μετέτρεψε το Gulfstream σε ταξί. Στις 18-22 Ιανουαρίου πήγε στην Ουάσιγκτον (20 ώρες πτήσεις πηγαινέλα x 5.500 ευρώ η ώρα = 110.000 ευρώ).

Tον Φεβρουάριο έκανε ταξίδι διάρκειας τριών ημερών Αθήνα – Βρυξέλλες – Μόναχο – Αμπου Ντάμπι – Αθήνα (16 ώρες πτήσης x 5.500 = 88.000 ευρώ).

Τον Μάρτιο πήγε ξανά στην Ουάσιγκτον, άλλα 110.000 ευρώ η πτήση με το Gulfstream. Τον Σεπτέμβριο πήγε στη Ρίγα και στο Ταλίν με Embraer, διάρκεια πτήσης 11 ώρες x 5.000 ευρώ = 55.000 ευρώ.
Στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2017 επισκέφθηκε τη Βραζιλία ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του Raul Jungmann.

Στην... ιστορία έχει μείνει και το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στο Μονακό

Αλλά και τα πρωθυπουργικά ταξίδια δεν έχουν κοστίσει λιγότερο. Διαβάστε το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών και του Secret για το συνολικό κόστος των ταξιδιών Τσίπρα-Καμμένου με τα κυβερνητικά αεροσκάφη.