Τις απειλές του Παύλου Πολάκη για «φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων» βάζει στο στόχαστρο η Νέα  Δημοκρατία η οποία αναμένεται να δώσει συνέχεια σε ένα θέμα που «απειλεί την Δημοκρατία», όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η συνέχεια που σκέφτεται να δώσει η Νέα Δημοκρατία στο νέο παραλήρημα Πολάκη δεν θα περιορίζεται στα σύνορα της χώρας, αλλά όπως έδειξε και η πρώτη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε με ανάρτησή του στο Facebook γραμμένη στα αγγλικά, σκοπεύει να διεθνοποιήσει τις απειλές του κ. Πολάκη.

Υπενθυμίζεται πως κατά την τοποθέτησή του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε αν δεν κόψουμε συντάξεις και αυξήσουμε βασικό μισθό. Αν υλοποιήσουμε αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αν βάλουμε και κανέναν φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε μάλιστα τη Δικαιοσύνη «να επιταχύνει αυτό που κάνει. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών», είπε και πρόσθεσε ότι «αν δε σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία». Για την Νέα Δημοκρατία, το θέμα θεωρείται εξαιρετικά μείζον και ήδη κορυφαίοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος έχουν τοποθετηθεί δημόσια. Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέση στο θέμα έχει πάρει και η Μαρία Σπυράκη, η οποία έκανε λόγο για απόλυτη ταύτιση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη, αλλά και βουλευτές όπως ο κ. Βορίδης, ο κ. Κικίλιας κά.  

Βορίδης: «Δεν μας τρομάζουν οι απειλές Πολάκη»

Σφοδρές ήταν όπως αναμένονταν οι αντιδράσεις από την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε αναφορά σε φυλακές. Με ένταση ήταν ωστόσο και η απάντηση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο οποίος μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, τονίζοντας ότι «οι απειλές του κ. Πολάκη δεν φοβίζουν κανέναν». Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Όλοι έχουν την εκτίμηση της κατάστασης με την έννοια ότι έχουν δει τις δικογραφίες, έχουν παρακολουθήσει τις απόπειρες ενοχοποιήσεως, τα έχουν δει όλα αυτά αλλά εκείνο το οποίο κρατώ ως πιο σοβαρό είναι αυτό το οποίο είπε ο κ. Πολάκης, το οποίο πολιτικά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, που λεει ότι δεν έχουμε κανένα άλλο τρόπο για να κερδίσουμε τις εκλογές παρά μόνο αν καταλήξουμε να χειραγωγούμε τη Δικαιοσύνη προκειμένου να οδηγήσουμε στη φυλακή πολιτικούς μας αντίπαλους. 

Δεν τα παίρνουμε πια στα σοβαρά αυτά που λέγονται, υπάρχει ένας μιθριδατισμός και μια αδιαφορία γιατί έχουν ειπωθεί τόσες χοντράδες, έχουν ειπωθεί τόσο ακραία πράγματα που πια όλα αυτά περνάνε ασήμαντα. Αυτός ο μιθριδατισμός είναι πολύ άσχημο γιατί συνηθίζει την κοινωνία και συνηθίζει και όλους μας να λέμε «ειπώθηκε και αυτό», -Ποιος το είπε; -Ο Πολάκης ή ο Καμμένος – Δεν πειράζει αυτοί τα λένε αυτά...».  

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε επίσης και στην υποτιμητική στάση του κ. Πολάκη απέναντι στη Δικαιοσύνη αναφέροντας: Ο κ. Πολάκης κάνει κάτι χειρότερο από να την υποτιμά, επειδή δεν του δίνει τα επιθυμητά για αυτόν πολιτικά αποτελέσματα δηλαδή να φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους για αυτό το λόγο την απαξιώνει και την κατηγορεί», και συνέχισε αναφέροντας την θέση της ΝΔ: «Η ΝΔ κοινοβουλευτικά ως προς το ζήτημα της θωράκισης και της υπεράσπισης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της, έχει κάνει τα πάντα...

Η συγκλονιστική ομολογία Πολάκη «δεν κερδίζουμε τις εκλογές, τις χάνουμε τις εκλογές η μόνη ελπίδα μας είναι να βάλουμε κανέναν άνθρωπο φυλακή και η Δικαιοσύνη δεν συμπράττει μαζί να σε αυτό το πολιτικό σχέδιο», αυτή είναι η δικαιολογία και αυτό είναι το πολύ βαρύ, το συγκλονιστικό το οποίο ο Πολάκης ομολογεί και φωνάζει την ώρα που κάποιοι άλλοι, που δεν φωνάζουν, το οργανώνουν…

Μετά από 4 χρόνια εξουσίας αυτής της συγκεκριμένης Αριστεράς που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί αισθάνονται κληρονόμοι του ΕΑΜ –ΕΛΛΑΣ, που περίμεναν υποτίθεται διωκόμενοι και στην απέξω τόσα χρόνια για να έρθουν στην εξουσία και να αναμορφώσουν σύμφωνα με τις ιδέες τους την κοινωνία μετά από 4 χρόνια εξουσίας  αυτό που έχουν να πουν στο λαό είναι ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε βάλει κάποιον φυλακή».  

Η κ. Σπυράκη μιλώντας στο ΘΕΜA FM, για το θέμα του Πάνου Καμμένου συμφώνησε με προηγούμενη τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου ότι οι δυό τους ήταν συνεννοημένοι λέγοντας  «Δεν είχε κανένας καμία αμφιβολία, ότι αυτοί θα πάνε μαζί ως το τέλος, ότι ο ένας κρατάει τον άλλο αγκαλιά και θα πάνε σφιχταγκαλιασμένοι ως το τέλος. Είναι απολύτως εναρμονισμένοι σε αυτό.  Το ερώτημα δεν είναι αυτό. Το ερώτημα είναι αν μας αξίζει μια τέτοια κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ανυπόληπτη, μια κυβέρνηση που εξάγει αστάθεια, μια κυβέρνηση που εξάγει αβεβαιότητα, μια κυβέρνηση ό,τι να ‘ναι.  Και εκεί είναι το ερώτημα. Και δεν θέλω να μπω στη συζήτηση για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο γιατί, επαναλαμβάνω, ότι θεωρώ πως είναι απολύτως ταυτισμένοι. Όπως, ο  κ. Τσίπρας είναι απολύτως ταυτισμένος και με τον άλλο του βραχίονα, τον κ. Πολάκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια: «Είναι μείζον θέμα για τη Δημοκρατία μας να βγαίνει ένας υπουργός, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, και να λέει ότι ο μοναδικός τρόπος να κερδίσουν τις εκλογές είναι να βάλουν κάποιους στη φυλακή», δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.