Η διαμάχη που ξεσπά ανάμεσα στα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού φαίνεται να απασχολεί το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters που τονίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε τριγμούς.

Το Reuters, αναφερόμενο σε δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στην ΕΡΤ, σημειώνει πως οι απειλές του Πάνου Καμμένου πως θα αποσυρθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν η συμφωνία για το ονοματολογικό πάει στη Βουλή εντείνουν την αβεβαιότητα σε μια χώρα μου μόλις βγήκε από τα μνημόνια.

«Η νέα συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα με τη “Μακεδονία”, που αλλάζει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία διέλυσε τον μήνα του μέλιτος του κυβερνητικού συνασπισμού μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο, εστιάζοντας ξανά την προσοχή στις αντιφάσεις του συνασπισμού», σημειώνει το Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει πως οι κυβερνητικοί βουλευτές προσπαθούν να κατευνάσουν τους φόβους για κατάρρευση της κυβέρνησης σε περίπτωση που η συμφωνία πάει προς ψήφιση στη Βουλή, τονίζοντας πως έχουν την υποστήριξη ανεξάρτητων και κεντροδεξιών βουλευτών.

Τέλος, το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δηλώσεις Καμμένου προκάλεσαν έντονο διαμάχη και ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέλη είπαν πως η συνεργασία καταρρέει. Το Reuters καταλήγει παραπέμποντας στις δηλώσεις που έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης τη Δευτέρα: «Είναι μεγάλο πολιτικό θέμα όταν ο κυβερνητικός εταίρος λέει πως διαφωνεί σε σημείο να αναγκαστεί να αποσύρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος από την πλευρά του».