Έντονο ενδιαφέρον για τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσίασε η επίσκεψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πόλη για τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η συνάντηση του ηγέτη της κεντροδεξιάς παράταξης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, σε κεντρικό καφέ στην Πλατεία Αριστοτέλους. Οι δύο άντρες συζήτησαν για περισσότερη από μισή ώρα σε ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα για τις πολιτικές εξελίξεις και τα αυτοδιοικητικά ενώ ο αρχηγός της Ν.Δ. συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα για την πορεία του στην Περιφέρεια.

Η δημόσια εμφάνισή τους επιβεβαιώνει ότι οι μεταξύ τους σχέσεις βρίσκονται σε άριστο επίπεδο ενώ δείχνει και το μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης που προσπαθεί να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει και των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων τους επόμενους μήνες. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει με θέρμη την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για επανεκλογή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ό, τι αφορά το πολυπόθητο «χρίσμα» για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, εξερχόμενος από την Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, ότι «η πόλη θα αποφασίσει για αυτά», επιβεβαιώνοντας και τα σενάρια που θέλουν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να επιδιώκει να δώσει αέρα ανανέωσης στους μεγάλους δήμους της χώρας. Πάντως στο «γαλάζιο» στρατόπεδο συζητείται ότι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η Ν.Δ. θα ξεκαθαρίσει άμεσα τη στάση της για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Ελλάδας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΠΙΛΛΙΑ...

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ-ΤΚΜ), Πάρι Μπίλλια, σε «γαλάζιο» τραπέζι που βρισκόταν πλησίον των κ.κ Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα.

Ο κ. Μπίλλιας, που συζητείται ότι θα καταθέσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης, βρισκόταν μαζί με τον γ.γ της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, τον τέως γ.γ Δημοσίων Έργων επί κυβέρνησης Σαμαρά, Στράτο Σιμόπουλο, τον τέως αντιπεριφερειάρχη, που φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος στη Β' Θεσ/νίκης, Φάνη Παππά, τον Λεωνίδα Φάκα και τον «γαλάζιο» Νίκο Ταχιάο που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Μπίλλια.

Τα γαλάζια στελέχη συζήτησαν σε χαλαρό ύφος με τα «πειράγματα» μεταξύ τους να μην λείπουν από το τραπέζι. Η συνάντησή τους είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα καθώς δεν τέθηκαν επί τάπητος θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση ή τις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης.

...ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΖΕΡΒΑ

Ένα μπρελόκ της αυτοδιοικητικής παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» χάρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά και τη θερμή χειραψία τους σε κεντρικό καφέ της συμπρωτεύουσας.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, που έχει έρθει στο παρελθόν σε σύγκρουση με τον Γιάννη Μπουταρη και κατήλθε υποψήφιος στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Θεσσαλονίκης σε συμβολική θέση, κάθισε με στελέχη της παράταξής του σε διπλανό τραπέζι και στη συνέχεια έκανε το δώρο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως του εξήγησε, το δώρο έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς το σήμα της παράταξης είναι οι ομπρέλες στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ένα έργο πνοής που άλλαξε την καθημερινότητα των κατοίκων του κέντρου.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση το δώρο του υποψήφιου δημάρχου ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη.