Ένα εκλογικό σκηνικό με αμφιλεγόμενα ή με περίπου… σκάνδαλα επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση ως αντιπερισπασμό από την πολιτική επικαιρότητα η οποία μόνο ευνοϊκή δεν είναι για την ίδια. Μετά τις αλληλοκατηγορίες υπουργών στο Υπουργικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση ανασύρει ή δημιουργεί εντυπώσεις με υποθέσεις που φέρουν οσμή σκανδάλου και που εστιάζουν για άλλη μια φορά σε πρόσωπα που αποτελούν τους κύριους πολιτικούς της αντιπάλους.

Την ίδια ώρα όμως πολλά είναι κατά σκάνδαλα που τον τελευταίο καιρό – και όχι μόνο – έχουν σκάσει στα χέρια της κυβέρνησης και αφορούν την ίδια την κυβέρνηση.

Δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου κάνει μια καταγραφή των σκανδάλων που τον τελευταίο καιρό έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση και την αφορούν.  

Αναφέρει το δημοσίευμα στη στήλη «Δια Ταύτα» πως ταυτοχρόνως μόνο τις τελευταίες ημέρες «έσκασαν» στα χέρια της κυβέρνησης 5 μεγάλα σκάνδαλα και σημειώνει ποια είναι:

Πρώτον, ο σκανδαλώδεις τετραπλασιασμός της αξίας του έκτασης του Θριάσιου πεδίου, που παραχωρήθηκε στην κοινοπραξία, η οποία θα αναλάβει τη δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου, με μια απλή τροπολογία του κ. Σπίρτζη!

Δεύτερον, η εξευτελιστική ταπείνωση της χώρας από την ΕΕ, η οποία ανέπεμψε την επέκταση της εκμετάλλευσης του «Ελ. Βενιζέλος» για άλλα 20 χρόνια, έναντι ευτελούς τιμήματος.

Τρίτον, παράλληλα με την έρευνα της OLAF διεξάγεται πλέον έρευνα και από τις ελληνικές αρχές για την κακοδιαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για το μεταναστευτικό.

Τέταρτον, η απόπειρα πώλησης όπλων στη Σ. Ααραβία επικαιροποιήθηκε με νέες αναφορές του Ν. Κοτζιά στο περίφημη πια «θυελλώδες Υπουργικό Συμβούλιο», ενώπιον του άφωνου πρωθυπουργού.

Πέμπτον, η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σ’ αυτή την θέση από την κυβέρνηση και «αποσύρθηκε».