«Αναγκαστική» χαρακτηρίζει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα.

«Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν μία αναγκαστική κυβερνητική συνεργασία που προέκυπτε απ’ τον συσχετισμό δυνάμεων που διαμόρφωσε η ψήφος του λαού. Είχαμε ως εντολή να βγάλουμε την χώρα από τους πολύ δύσκολους μνημονιακούς καταναγκασμούς. Όλα αυτά σε κάποιο βαθμό έχει επιτευχθεί και το μνημόνιο δεν είναι αυτό που καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας», είπε από την Κρήτη ο Νίκος Φίλης.

«Η διαιρετική τομή δεν είναι μνημόνιο – αντιμνημόνιο πια στην κοινωνία. Είναι από τη μία ο νεοφιλελευθερισμός δηλαδή όλα για τις αγορές και οι προοδευτικές αριστερές πολιτικές. Αυτή είναι η νέα προσπάθεια και εκεί ο καθένας θα διαλέξει συμμαχίες» συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τη θέση του Πάνου Καμμένου ότι το κόμμα του δεν θα υπερψηφίσει στη Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «ο Καμμένος έχει την άποψη του. Δεν είναι αυτή που περιλαμβάνεται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Θα έρθει η συμφωνία στην Βουλή και αν δεν ψηφίσει ο κ. Καμμένος την Συμφωνία των Πρεσπών θα την ψηφίσει η Βουλή. Θα υπάρξει πλειοψηφία και θα υπάρξει πλειοψηφία για την κυβερνητική σταθερότητα».

Στο ερώτημα ποιο είναι σήμερα το πολιτικό διακύβευμα ο Νίκος Φίλης απάντησε: «Η δημοκρατία μετά την εποχή των μνημονίων. Να ξανάρθει ο πολίτης ενεργός στα πράγματα. Να πάρει τη ζωή στα χέρια του».