Χωρίς να απαντήσει στην ουσία της υπόθεσης ο κ. Νίκος Παππάς  μετά από τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τον  Μάνο Πετσίτη, παραδέχθηκε ότι ο κ. Πετσίτης είναι φίλος του και συμμαθητής του.

Η υπόθεση της ευνοϊκής μεταχείρισης της ELFE, εταιρείας συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, από την ΔΕΠΑ, για την οποία ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Κιτσάκος, έχει καταγγείλει πως υπήρξε επί της ουσίας πολιτική γραμμή καθώς και ότι για όλα όσα έγιναν ήταν ενήμεροι τουλάχιστον πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αναγορεύεται σε μείζον θέμα.  

(Διαβάστε εδώ: Μανώλης Πετσίτης: Ο σερβιτόρος που έγινε δεξί χέρι του Νίκου Παππά )  

Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις μετά την εμπλοκή ενός ακόμη προσώπου, του Μανώλη Πετσίτη, στενού φίλου του Νίκου Παππά και ενός εκ των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και άμεσου συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.   Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς σχεδόν τρεις ημέρες από την ώρα που αποκαλύφθηκε πως ο στενός του φίλος και συνεργάτης προσελήφθη από την ELFE με υπέρογκες αμοιβές, τοποθετήθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τονίζοντας ότι ο Μανώλης Πετσιτης «είναι παιδιόθεν φίλος του».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο των Νέων που αναφέρεται στις σχέσεις του παιδικού του φίλου με κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες, ο κ. Παππάς απέφυγε να σχολιάσει την παρουσία τον Μανώλη Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι κάποια στιγμή ο κ. Πετσίτης ήταν πολύ κοντά του και δεν αρνήθηκε ότι ήταν οδηγός του!

«Το είναι φίλος μου και συμμαθητής μου, αλίμονο. Ήταν κάποια στιγμή εθελοντικά κοντά μου… »

Συνέχισε όμως σημειώνοντας πως «ο κ. Πετσίτης είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του», ενώ πρόσθεσε ότι «επί δικής μας διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων». Μάλιστα, επιχείρησε να δείξει πως πρόκειται «για σκανδαλολογία» που εκπορεύεται από τη Νέα Δημοκρατία.  

Ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά ότι «επειδή η Νέα Δημοκρατία "έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της" και "της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι" στην οικονομία, σκανδαλολογεί ασύστολα.

Έχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση».  

Ειδικά για τα χρέη εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η ΝΔ «έχει επιλέξει να "σηκώσει" πολιτική αντιπαράθεση -με αποτυχημένο τρόπο που προκαλεί θυμηδία- είναι σαφές ότι τα χρέη ... δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ κυρίως. Τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση λίγων 24ώρων…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, πιστεύοντας ότι το θέμα θα ξεφουσκώσει.    

Απάντηση ΝΔ σε Παππά  

Σε έντονο ύφος ωστόσο ήταν και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον Νίκο Παππά για τα όσα ανέφερε στις δηλώσεις του για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς άφησε να εννοηθεί ότι οι αντιδράσεις είναι υπερβολικές. «Αν η Νέα Δημοκρατία "ψειρίζει τη μαϊμού", προφανώς ο Νίκος Παππάς θεωρεί φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής του Μανώλης Πετσίτης χωρίς καμία αιτιολογία, από την εταιρεία Λαυρεντιάδη που φέσωνε το Δημόσιο» αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ καταλήγει: «Θα του συστήναμε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του διότι το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται». 

Αντιδράσεις

Να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία συνδέει τις υψηλές απολαβές του Μανώλη Πετσίτη από την εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ που ερευνά η Δικαιοσύνη, καθώς το δημόσιο δεν έπραξε τα δέοντα για να εισπράξει τις οφειλές του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ήδη ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ είναι υπό κατηγορία.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του διερωτήθηκε μιλώντας στον Σκάι, πώς μπορούν να δικαιολογηθούν τέτοιες απολαβές από εταιρείες ενέργειας, σε έναν άνθρωπο που ουδεμία σχέση έχει με την ενέργεια και η μοναδική του προϋπηρεσία ήταν η δουλειά στην πιτσαρία.  

Τέλος, ο  βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.