«Θυμίζετε τις εποχές που κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν» είπε το βράδυ στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Υπέπεσε, ωστόσο, σε μία μνημειώδη γκάφα: Ο συγκυβερνήτης, του Πάνος Καμμένος, όχι μόνο υποστήριζε ότι ο Παπανδρέου είχε άμεση σχέση με τους τρομοκράτες της 17Ν αλλά, το ίδιο έλεγε και για κορυφαία στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Πάνος Καμμένος το 1992, ένα χρόνο πριν εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει το βιβλίο «Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη» (Ελληνική Ευρωεκδοτική). Σε αυτό έγραφε μεταξύ άλλων (σελ. 288) ότι η 17 Νοέμβρη «χρησιμοποιεί ορισμένα στοιχεία που έχει εις βάρος του (εννοεί τον Ανδρέα Παπανδρέου) και ορισμένες πλευρές του παρελθόντος και του χαρακτήρα του για να τον αναγκάζει να καλύπτει, ως ένα βαθμό, τη δραστηριότητά της»!

Όπως έχουν μάλιστα αποκαλύψει τα Παραπολιτικά, ο σημερινός πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφερόταν στο βιβλίο του τότε ονοµαστικώς σε πρόσωπα, τα οποία είναι είτε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Μανιός και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, είτε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος, όπως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Λίνα Αλεξίου (πρώην σύζυγος του κ. Κωνσταντόπουλου), η «Μαργαρίτα Γιαρουλή» (το ορθό είναι «Γιαραλή» και είναι σύζυγος του Ν.Μανιού), ο Περικλής Κοροβέσης (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Φώτης Κουβέλης (επανεντάχθηκε στο κυβερνών κόµµα και είναι υπουργός Ναυτιλίας πλέον).