Μια άκρως ενθαρρυντική ομιλία για το "αύριο" της νεολαίας της ΝΔ, όπως πολλοί σχολίασαν, έκανε ο υπεύθυνος επαρχιακών οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Θάνος Κολοβός κατά τη διάρκεια του 12ου Συνεδρίου του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που οι περισσότεροι σύνεδροι "πυροβολούσαν" κατά ριπάς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο νεαρός δικηγόρος έκανε την επιλογή να μιλήσει για το αύριο της χώρας χωρίς να αναφερθεί καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανέφεραν, πως ήταν από τις πλέον οραματικές ομιλίες, με συγκεκριμένο προσανατολισμό.

"Ως υπεύθυνος Επαρχιακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, έχω την ευκαιρία να έρχομαι συνεχώς σε επαφή με νέους ανθρώπους. Κάθε εβδομάδα, βρίσκομαι σε άλλο νομό της χώρας. Περπατάω τις πόλεις και μιλάω με τον κόσμο. Ακούω παντού το ίδιο αίτημα. Αλλαγή εδώ και τώρα. Περισσότερες ευκαιρίες. Λιγότερες ανισότητες. Ο κόσμος κουράστηκε από τη μιζέρια τη φτώχεια και την αναδιανομή της ευθύνης για το παρελθόν. Αυτό που ψάχνει είναι ένα όραμα για το μέλλον. Αυτό που έχει ανάγκη, είναι πολιτικές βελτίωσης της καθημερινότητας του και όχι απλά ανακούφισης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Κολοβός.

Συνέχισε λέγοντας: "Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, διεθνοποιεί την παραγωγική αλυσίδα και προσφέρει ευκαιρίες σε οποιονδήποτε να παράγει, από οπουδήποτε. Αύριο, η γνώση και η ανάπτυξη θα έρθουν από τα δεδομένα. Παλαιότερα, πλούσια ήταν μια χώρα που είχε πετρέλαια. Και για τα εκμεταλλευτεί, έπρεπε να έχει κεφάλαια. Σήμερα, με βασικές κρατικές υποδομές και σχεδόν μηδενικό κόστος, μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί τα big data, να αποκτήσει οικονομική ισχύ και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας."