Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ την πολύκροτη υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, φίλου και συμμαθητή του Νίκου Παππά, για τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ, καθώς οι εμπλεκόμενοι υπουργοί καλούνται να δώσουν εξηγήσεις κατά τη συζήτηση επερώτησης 37 βουλευτών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Για αυτό και η συγκεκριμένη επερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Προέκυψε, μεταξύ άλλων, μπαράζ αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων για την διαδρομή του: Από σερβιτόρος το 2013 με ετήσιο εισόδημα 4.911 ευρώ βρέθηκε να εισπράττει αμοιβές που ξεκίνησαν από μερικές δεκάδες ευρώ και ξεπέρασαν τις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΠΑ, ο κ. Πετσίτης παρουσιάζονταν στους ιδιώτες εργοδότες του ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου ή ως «άνθρωπος του Παππά». Ο Θεόδωρος Κιτσάκος της ΔΕΠΑ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεχόμουν στο γραφείο μου, επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου».

Παράλληλα, εντείνεται η γκρίνια από νυν και πρώην συντρόφους των Τσίπρα-Παππά για την υπόθεση. Χαρακτηριστική η παρέμβαση του Νίκου Φίλη, αλλά και η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα Παραπολιτικά της 15ης Δεκεμβρίου 2018.

Μέχρι και πριν από ένα 24ωρο έρχονταν στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις, αφού φαίνεται ότι η υπόθεση Πετσίτη ακουμπά ακόμα και την Εκκλησία της Ελλάδος. Η Ιερά Μονή Πετράκη εμφανίζεται να έχει πολύ πρόσφατα συναλλαγές με «αμαρτωλές» εταιρείες του υπόδικου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τους διαχειριστές των οποίων εκπροσωπεί ο «κολλητός» του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με το Newsbomb.gr, η εταιρεία BFS Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Χημικών, η οποία ανήκει κατά στην 100% στην Chemstorage Limited του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, και η οποία συνδέεται με την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ, μίσθωσε προ διμήνου για ξενοδοχειακή χρήση εξαώροφη πολυκατοικία στην περιοχή του Ψυρρή που ανήκει στην Ιερά Μονή Πετράκη.

Όπως είχε αναφέρει στις 13 Δεκεμβρίου το Newsbomb.gr, η Chemstorage Limited έχει ως εκπρόσωπο Κύπριο δικηγόρο, τον οποίο εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο Μανώλης Πετσίτης. Διαχειριστής της Chemstorage είναι σήμερα η APLAW Services Limited, δηλαδή η νομική εταιρεία του δικηγόρου των offshore Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος διατηρεί τουλάχιστον από το 2013 γνωριμία με τον Νίκο Παππά και φέρεται να κομίζει συχνά πυκνά επενδυτικές προτάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών: Παππάς-Πετσίτης-Αρτεμίου, το τρίγωνο της διαπλοκής