Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
uputnhfelcnuwt9zj0oi
Πολιτική

Επίσκεψη με πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στη Βαυαρία

Οι επαφές του προέδρου της ΝΔ στη Γερμανία και οι συμβολισμοί

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού και με σημαντικά πολιτικά μηνύματα πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γερμανία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι επίσημος προσκεκλημένος του συγκυβερνώντος CSU (Χριστιανοκοινωνιστές), στη σύνοδο της κοινοβουλευτικής του ομάδας (διημερίδα εργασίας ονομάζεται επισήμως) που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό μοναστήρι Seeon, πάνω σε ένα νησάκι μέσα σε μία πανέμορφη λίμνη στη νοτιοανατολική Βαυαρία, κοντά στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας. Το μοναστήρι αυτό, που είχαν ιδρύσει βενεδικτίνοι μοναχοί το 10ο αιώνα, έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε χώρο πολιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί στη Βαυαρία σήμερα, Πέμπτη, και θα μιλήσει ενώπιων των βουλευτών του γερμανικού κεντροδεξιού κόμματος, στη σύνοδο που έχει ως βασικό της θέμα την ευρωπαϊκή πολιτική.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία στο περιθώριο της συνόδου να έχει και δύο σημαντικές επαφές: Με τον Χορστ Ζεεχόφερ, υπουργό εσωτερικών της Γερμανίας και επικεφαλής του CSU, που αριθμεί πλέον 47 βουλευτές στην Μπούντεσταγκ, και με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ευρωβουλευτή του CSU και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε ξανά πρόσφατα τη Γερμανία και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου, όπου είχε στο Βερολίνο συνομιλίες με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης.