Ο Πάνος Καμμένος επιστρέφει από το Ομάν, όπου παραβρέθηκε σε μια επέτειο γάμου για να παραβρεθεί… σε ένα διαφαινόμενο διαζύγιο, το οποίο κάποιοι περιμένουν βελούδινο και κάποιοι… αγκαθωτό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την επιστροφή του Πάνου Καμμένου είναι πια θέμα ωρών η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα για το οριστικό… ξεκαθάρισμα στην σχέση τους και στον κυβερνητικό συνεταιρισμό τους.

Σήμερα αργά το απόγευμα ο Πάνος Καμμένος θα είναι στην Αθήνα, μετά το ταξίδι στη Μέση Ανατολή, το οποίο δεν ήθελε να διαρρεύσει, ωστόσο δεν κατάφερε να το κρατήσει μυστικό. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πήγε στο Ομάν προκειμένου να παραστεί στην επέτειο γάμου της Μαριάμ Μπιντ Μοχάμαντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, κόρης του σεϊχη Μοχάμαντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, αντιπροέδρου και πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτη του Ντουμπάι.

Ο Τσίπρας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις γιατί παρά την συμφωνία του με τον Πάνο Καμμένο, ότι η συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία» θα ερχόταν  στη Βουλή τον Μάρτιο, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση το διάστημα από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Μαρτίου.  

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να παραιτηθεί από υπουργός Εθνικής Άμυνας το αμέσως επόμενο διάστημα, γεγονός που θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις.

Άνοιγμα από Τσακαλώτο στους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Όσο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει το οριστικό ξεκαθάρισμα με τον Πάνο Καμμένο και θα στρώνει το έδαφος του… διαζυγίου για την κυβερνητική τους συνεργασία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φρόντισε να στρώσει το κόκκινο χαλί στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που διαφοροποιούνται από τη θέση του Πάνου Καμμένου και δηλώνουν θετικοί ή απλά… προβληματισμένοι με το θέμα των Σκοπίων, χωρίς να ανοίγουν οριστικά τα χαρτιά τους, αν και οι προθέσεις τους από το Μαξίμου κρίνονται θετικές προς την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αναφορές του Ευκλείδη Τσακαλώτου, πως ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται πλέον μόνο με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν εκδηλωθεί θετικά ως προς τη συμφωνία ή φέρονται διατεθειμένοι να συζητήσουν την περαιτέρω στάση τους και αφήνουν στο περιθώριο τον πρόεδρο τους Πάνο Καμμένο, από τον οποίο η κυβέρνηση και η Κουμουνδούρου δεν κρύβει πια ότι θέλει να απαλλαγεί.

«Όσοι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθήσουν τον κ. Καμμένο τιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίσαμε μαζί το 2015 και προφανώς θεωρούν ότι αυτή η συμφωνία είναι προς το εθνικό συμφέρον» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών και μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δίδοντας το στίγμα της τακτικής που ακολουθείται και που απέχει πολύ από όσα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει υποστηρίξει περί συμφωνίας του με τον Αλ. Τσίπρα.