«Καθαρή εντολή διεκδικεί από τον λαό η Νέα Δημοκρατία», τονίζει στα «Π» και στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίτζο, ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Μάκης Βορίδης, που χαρακτηρίζει «στημένη πολιτική σκευωρία από την κυβέρνηση» την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι ενώ ο Πάνος Καμμένος ήταν έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση, στον αποχαιρετισμό έφερε τα αντισταθμιστικά 230 εκατ. ευρώ 

Στην ερώτηση αν υπάρχει σκάνδαλο Novartis ή πρόκειται για σκευωρία, ο κ. Βορίδης σημειώνει πως πίσω από το σκάνδαλο Novartis βρίσκονται ο Ρασπούτιν και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ, όσον αφορά το κόμμα του αναφέρει ότι «έχουμε το πρόγραμμα και διεκδικούμε καθαρή εντολή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Εφόσον περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση θα αντέξει μέχρι τον Οκτώβριο, όπως έχει υποστηρίξει ο πρωθυπουργός;

Κοιτάξτε, αυτό που ζούμε είναι πολιτικά πρωτοφανές. Οταν η πατρίδα μας είχε κανονικούς πρωθυπουργούς, αυτοί δεν ανέχονταν να βρίσκονται σε ομηρία. Ηθελαν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Βουλής, των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που τους στήριζαν, προκειμένου και δημοκρατικά να είναι νομιμοποιημένοι, αλλά και να μπορούν να λαμβάνουν τις κατά την κρίση τους απαιτούμενες αποφάσεις. Ο κ. Τσίπρας έχει οδηγηθεί σε ομηρία από τον κυβερνητικό του εταίρο και το ανέχεται. Επί μήνες παρακολουθούμε αυτή την απίθανη φαρσοκωμωδία, με τον κ. Καμμένο να ρίχνει την κυβέρνηση, μετά να τη στηρίζει, μετά να καταγγέλλει τον κ. Κοτζιά, τον κ. Τσίπρα να το ανέχεται - και αυτά υποτίθεται ότι είναι «αποτελεσματική» διακυβέρνηση. Αρα, σας απαντώ: ελπίζω να καταψηφιστεί η απαράδεκτη αυτή συμφωνία, που μας πηγαίνει πίσω από οποιαδήποτε εθνική γραμμή. Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται πολιτικά καν να τη φέρει στη Βουλή: το 75% του λαού μας είναι αντίθετο, το απέδειξαν τα μεγαλειώδη συλλαλητήριά μας, το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν υφίσταται και είναι πολιτικά απαράδεκτο, μαζεύοντας δεξιά και αριστερά βουλευτές με άθλιες πολιτικές συναλλαγές, να περάσει αυτή η συμφωνία. Πρέπει να ειπωθούν, επιτέλους, ξεκάθαρα πράγματα: ο Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του, ναι ή όχι; Στην περίπτωση του κυβερνητικού εταίρου, δηλ. των ΑΝ.ΕΛ., δεν αρκεί η καταψήφιση της συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή υπάρχει χάρη στη δική τους στήριξη. Η Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει γιατί αυτοί επέτρεψαν στην κυβέρνηση αυτή να υπάρχει. Αρα, επιτέλους, θα πουν καθαρά τι θα κάνουν; Ενα, και μόνο ένα έχει νόημα: να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση. Ολα τα άλλα είναι κακό θέατρο. Και με αυτές τις συνθήκες, οκτώ μήνες προ της συνταγματικά ορισμένης ημερομηνίας των εκλογών, είναι δυνατόν να παραμείνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός με μια κυβέρνηση-κουρελού; Αν το επιλέξει, θα είναι και αυτό ακόμα ένα χαρακτηριστικό του ήθους της κυβερνώσας Αριστεράς.

Με ποιες δυνάμεις μπορεί να συνασπιστεί η Ν.Δ. μετεκλογικά, αν είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία;

Σας φοβίζει η προοπτική επαναληπτικών εκλογών που θα γίνουν με απλή αναλογική; Διεκδικούμε καθαρή εντολή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οχι για λόγους αλαζονείας, αλλά γιατί έχουμε ένα φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα: μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ισχυρή πολιτική ασφάλειας, επιβολή του νόμου και της τάξης, υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ταυτότητας, ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, απελευθέρωση της παιδείας από τις καθηλωτικές και εξισωτικές λογικές της Αριστεράς που ηγεμόνευσαν στη χώρα για χρόνια. Αυτό το πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης δεν θέλουμε να νοθεύσουμε, δεν θέλουμε να διαπραγματευόμαστε, θέλουμε καθαρή εντολή να το εφαρμόσουμε. Κατά τα λοιπά, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε. Το έχουμε κάνει με το ΠΑΣΟΚ, το έχουμε κάνει με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Αν χρειαστεί, θα το ξανακάνουμε. Αλλά ο λαός μας έχει πια πείρα: θα δώσει καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό που θα κάνει την Ελλάδα μας μια ισχυρή και αξιοσέβαστη χώρα. Οσο για τις επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική, δεν μας φοβίζουν καθόλου: και σε αυτές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα και θα καθορίσει τις εξελίξεις προς το συμφέρον του λαού και του έθνους.

Υπάρχει σκάνδαλο Novartis ή πρόκειται για σκευωρία;

Αν ναι, τότε ποιοι είναι οι σκευωροί; Φάνηκε περίτρανα πια αυτό που λέγαμε: ότι το «σκάνδαλο Novartis» είναι πράγματι σκάνδαλο, γιατί είναι μια στημένη πολιτική σκευωρία από την κυβέρνηση. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή: προστατευόμενοι μάρτυρες που χαρακτηρίστηκαν έτσι παρανόμως, με μη νόμιμη διαδικασία και ενώ ήταν γνωστό ότι ήταν εμπλεκόμενα πρόσωπα, προστατευόμενοι μάρτυρες που καταθέτουν ψεύδη και αοριστίες και ουδείς τους ρωτάει για να διευκρινίσει από πού ξέρουν τα όσα καταθέτουν. Τρεις ήταν αυτοί. Και τώρα ο ένας λέει ότι του ασκήθηκαν πιέσεις από τους εισαγγελείς για να ενοχοποιήσει τους Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη και ο άλλος δίνει συνέντευξη που λέει ότι δεν ξέρει οτιδήποτε για πολιτικά πρόσωπα. Ξεμπροστιάστηκαν. Οι τρεις έγιναν δύο. Και από τους δύο που απέμειναν, ο ένας δεν ξέρει. Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά; Αυτός που χαρακτήρισε την υπόθεση «το μεγαλύτερο σκάνδαλο» στην Ελλάδα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο «Ρασπούτιν», ο πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και ισχυρός πρώην εισαγγελεύς. Βεβαίως, και οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν τεράστιες ευθύνες. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε: όλα αυτά γίνονται με τη γνώση, έγκριση και καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Ουδείς θα αποτολμούσε να οργανώσει ένα τέτοιο φρικτό σχέδιο, αν δεν είχε την έγκριση του πρωθυπουργού. Την ακεραία ευθύνη για τη σκευωρία φέρει ο κ. Τσίπρας.

Η Αγκελα Μέρκελ, αλλά και πολλοί άλλοι ξένοι ηγέτες, στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σας προβληματίζει η διεθνής απομόνωση της Ν.Δ. στο θέμα αυτό;

Θα ψηφίσετε το πρωτόκολλο ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ; Η θέση της Νέας Δημοκρατίας έχει διατυπωθεί με καθαρό τρόπο προς όλους στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο είπε: «Δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία αυτή, ούτε τώρα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ». Οσο για τη διεθνή απομόνωση, ακούστε την κυρία Μέρκελ: δεν θα ζητήσει κάτι από τον κ. Μητσοτάκη, ακούστε και τον κ. Βέμπερ, τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ε.Ε., ο οποίος δήλωσε ότι κατανοεί απολύτως τη θέση της Ν.Δ. Αρα, ποια διεθνής απομόνωση; Οταν πολιτεύεσαι καθαρά, δεν διατρέχεις τέτοιον κίνδυνο.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υποστηρίζει ότι τα αντισταθμιστικά των 230 εκατ. θα ενισχύσουν τις Ενοπλες Δυνάμεις. Εσείς γιατί βλέπετε σκάνδαλο;

Ωραίος ο Καμμένος; Είναι έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά έτσι, στον αποχαιρετισμό, φέρνει και μια τροπολογία αντισταθμιστικών 230 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτός που μας έλεγε ότι τα αντισταθμιστικά είναι η εστία της διαφθοράς στους εξοπλισμούς, αφού καταργήθηκαν με νόμο, φέρνει μια εξαίρεση στον νόμο. Δεν υπάρχει λόγος που να μην έχει αθετήσει, δεν υπάρχει πολιτική θέση που έχει υποστηρίξει και μετά να μην έχει κάνει το αντίστροφο. Είναι ο ορισμός της πολιτικής εξαπάτησης. Και την Παρασκευή, στην Επιτροπή Εξοπλισμών, υποστηρίζοντας την τροπολογία αυτή, ξανάρχισε τα «είπα εγώ ότι παραιτούμαι;», «είπα ποτέ ότι φεύγω από την κυβέρνηση;». Δεν αντέχεται πια αυτή η κατάσταση. Δεν αξίζει ο λαός μας αυτό τον θίασο που υποδύεται την κυβέρνηση.