Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη,«Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη» μίλησε ο γραμματέας την Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης μίλησε για μια σειρά από θέματα κάποια από τα οποία ήταν τα εξής:

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού :


«Η θέση της ΝΔ είναι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού και είναι πάγια και έχει εκφραστεί από το πρώτο μας συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα φαίνεται πως εμπαίζει τους εργαζομένους γιατί στηρίζεται σε νόμο της ΝΔ από το 2013 τον οποίο όχι μόνο δεν ψήφισε αλλά αντιθέτως τον κατήγγειλε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήριζαν ως «γαλέρα». Επιπλέον ο κατώτατος μισθός θα έπρεπε ήδη να ισχύει από 1/1/2017, δηλαδή ήρθε με δυο χρόνια καθυστέρηση.


Επιπλέον σύμφωνα με στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ,56,2 % αφορά ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το μέτρο στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο σε μια προσπάθεια να ξεχάσουμε τη συμφωνία των Πρέσπων αλλά ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά».


Οικονομία:


«Εάν δεν υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και επενδύσεις Από μόνο του το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού δε θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Δεν θα απολύσουμε δημοσίους υπάλληλους. Τέλεια και παύλα. Επιθυμούμε την αξιολόγηση και την εξέλιξη όλων των δημοσίων υπαλλήλων μέσω αυτής. Δε θα γίνει καμία απόλυση».


Για Κόντρα Καμμένου – Κοτζιά


«Ο κ. Καμμένος θυμήθηκε όψιμα να βγάλει στη δημοσιότητα τα κακώς κείμενα. Πρόκειται για ένα «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ που ενώ ήταν όλα συμφωνημένα κάτι χάλασε στην πορεία. Η ελληνική κοινωνία όμως καταλαβαίνει τι έχει γίνει εδώ και 4 χρόνια. Ο κ Καμμένος έχει πολλές και μεγάλες ευθύνες. Ήταν συγκυβερνήτης για τέσσερα χρόνια και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά».


Εσωκομματικά:


«Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων. Υπάρχει προετοιμασία από τον πρόεδρο και θα ανακοινώσει κάποια ονόματα.
Αναφερόμενος στον Νίκο Δένδια και τις τελευταίες δηλώσεις του περί δεξιάς Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα πολυσυλλεκτικό και συσπειρωμένο σε απόλυτο βαθμό. Η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε. Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα».

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Λευτέρη Αυγενάκη στα Παραπολιτικά 90,1, ο Νίκος Δένδιας απάντησε μέσω Twitter για να λυθεί λίγο αργότερα η «ανευ λόγου παρεξήγηση» όπως την χαρακτήρισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Δείτε τα tweets