Σημάδια αποσύνθεσης παρουσιάζει η κυβέρνηση, λίγες ημέρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που της έδωσαν οι έξι «πρόθυμοι» βουλευτές που συγκεντρώθηκαν από άλλα κόμματα. 

Μετά τα χθεσινά κωμικοτραγικά που συνέβησαν και το μπλόκο στο νομοσχέδιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ένα ακόμη επεισόδιο στη Βουλή δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη, έρμαιο των ανεξάρτητων βουλευτών που αν δεν ψηφίζουν τις κυβερνητικές θέσεις δεν περνάει τίποτε.

Σήμερα, η πρόταση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να τοποθετηθεί ο κ. Παντελής Κυπριανού στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) έλαβε 10 θετικές ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, 6 κατά από την ΝΔ, Χ.Α. και 5 «παρών» από ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ, Εν. Κεντρώων, ΚΚΕ και Σπύρο Λυκούδη (ως ανεξάρτητος). Αυτό σημαίνει ότι η επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά καθώς τα «κατά» και τα «παρών» είναι περισσότερα από τα «υπερ».

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξήγησε ότι το αποτέλεσμα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και πως είναι στην αρμοδιότητα του κ. Γαβρόγλου αν θα επιμείνει στην επιλογή Κυπριανού. Ουσιαστικά δηλαδή κάνουν… παράκαμψη της Επιτροπής, θα τον διορίσουν αλλά η εντύπωση που μένει είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση.