Το ποτάμι στην αρχή παρέσυρε κόσμο, μετά «έπεσε», λίγο αργότερα «φούσκωσε», τελικά… στέρεψε.

Το βέβαιο είναι πως το Ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω, αφού η πορεία του αλλά και τα βαριά λόγια που έχουν ανταλλάξει τα στελέχη μεταξύ τους αλλά και με τον επικεφαλής του κόμματος είναι δύσκολο πια να ξεχαστούν.

Τελευταία την παράσταση κλέβουν οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός απέναντι στον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη.

Μάλιστα από το πρωί της Παρασκευής και οι δύο βουλευτές του κόμματος πέταξαν– επιθετικά – το μπαλάκι στον κ Θεοδωράκη σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα, στην κυβέρνηση αλλά αφήνοντας και περίεργα υπονοούμενα για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο μαινόμενος... Γρηγόρης

Με ένα νέο, αιχμηρό tweet κατά του Σταύρου Θεοδωράκη, ανέβασε, το πρωί της Παρασκευής, τον πήχη της αντιπαράθεσης ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Αφορμή για το σχόλιό του ήταν η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, περί των εξελίξεων στη Βενεζουέλα, ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον παλιό της φίλο Μαδούρο, κόντρα σε όλο τον σύγχρονο κόσμο».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, στην ανάρτησή του, λέει προς τον κ. Θεοδωράκη: «Εντάξει ρε Σταύρο, μην τα αποπαίρνεις τα παιδιά. Σιγά-σιγά διορθώνονται. Μην είσαι κι εσύ τόσο σκληρός μαζί τους. Θα του εξηγήσεις του Αλέξη και θα καταλάβει, αφού σε ακούει».

Ο Αμυράς σε θέση μάχης στέλνει μηνύματα

Βολές εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού προχώρησε ο Γιώργος Αμυράς.

«Το Ποτάμι το διέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης», είπε ο κ.Αμυράς μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα προκάλεσε τον πρόεδρο του Ποταμιού να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις ηχογραφήσεις και να βγει να πει για ποιο λόγο ψήφισε τις Πρέσπες.

«Να τα βγάλει όλα ο Θεοδωράκης και να πει τι απάντησε. Να βγάλει τα πρακτικά και τις ηχογραφήσεις της κλειστής σύσκεψης που έγινε για το Σκοπιανό», είπε και πρόσθεσε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πρέπει να πει δημόσια «για ποιο λόγο ψηφίζει την συμφωνία των Πρεσπών» και να απαντήσει «Εαν έχει αναλάβει δεσμεύσεις και έναντι ποιον».

«Το Ποτάμι το διέλυσε ο Θεοδωράκης με τις αποφάσεις του», τόνισε και συνέχισε την επίθεση λέγοντας «ήμασταν 11 βουλευτές, αποχώρησαν οι 9 και τελικά ο γιαλός ήταν στραβός.
Οταν αποφάσισε σε μία νύχτα το Ποτάμι να γίνει ΠΑΣΟΚ σας υπενθυμίζω ότι τον Σταύρο Θεοδωράκη τον ψήφισαν για αρχηγό μόλις 22.000 άτομα, ενώ το Ποτάμι στις εκλογές είχε πάρει 220.000 ψήφους».
Μάλιστα ο κ.Αμυράς δεν περιορίστηκε συνέχισε λέγοντας «όταν αποχώρησε ο Καμμένος από την κυβέρνηση το Ποτάμι δεν βγήκε να πει στον Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το έκανε ποτέ, μόνο εγώ το έκανα. Στην τροπολογία για τα αντισταθμιστικά το Ποτάμι είπε την ψηφίζουμε είναι καλή, εγώ και πάλι τότε δεν τη στήριξα. Την Πέμπτη το βράδυ κάναμε το Πολιτικό Συμβούλιο. Εβγαλαν 9 δευτερόλεπτα ηχογραφήσεων, ας τα βγάλουν όλα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την στήριξη που παρέχει στον Νικολάς Μαδούρο. Συγκεκριμένα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε: «Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν όχι ή απείχαν στη ψηφοφορία αναγνώρισης του Γκουαϊδό ως προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας. Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον παλιό της φίλο Μαδούρο κόντρα σε όλο τον σύγχρονο κόσμο» και καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις «για αυτή τη νέα απομόνωση».

Οι Πρέσπες ήταν η χαριστική βολή

Όπως όλα δείχνουν, η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το... Ποτάμι με το κόμμα να χάνει μέσα σε λίγες μέρες 3 βουλευτές. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά το «διαζύγιο» λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, επέλεξε να καταγγείλει τους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Αμυρά ότι πιέστηκαν από τη ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν με στόχο να διαλύσουν την ΚΟ του Ποταμιού.

Δεν έμεινε, μάλιστα, μόνο στις προφορικές καταγγελίες ο κ. Θεοδωράκης. Στέλεχος του Ποταμιού ανέβασε στο Twitter ηχογραφημένα στιγμιότυπα (όχι επίσημα) από κομματική συνεδρίαση, στην οποία ακούγονταν οι κ. Ψαριανός και Αμυράς να διαβεβαιώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν από την ΚΟ του Ποταμιού, ενώ λίγες ημέρες αργότερα αποχώρησαν.

Η καταγγελία αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη ενείχε και αιχμές συναλλαγής και, όπως ήταν φυσικό, οι δύο βουλευτές απάντησαν με πυρά.

Η διαρροή ηχογραφημένων, που ήταν μυστική καταγραφή σε κινητό και όχι επίσημη ηχογράφηση του Ποταμιού, ήταν, μάλιστα, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους κ. Ψαριανό και Αμυρά.