Λάβρος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του Παύλου Πολάκη για τον αντικαπνιπστικό νόμο, τον οποίο δεσμεύτηκε να εφαρμόσει απόλυτα ως πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ομιλητής σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν είχα πρόθεση να το πω αυτό, το λέω μόνο επειδή άκουσα τον υπουργό υγείας να μιλάει για τον αντικαπνιστικό νόμο: Όταν ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο εντός κλειστών χωρών, για ποιον αντικαπνιστικό νόμο μιλάμε;», ήταν η σαρκαστική αναφορά του κ. Μητσοτάκη για τους κ. Ξανθό και Πολάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε στη συνέχεια ότι η Νέα Δημοκρατία εφόσον την εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες θα εφαρμόσει άμεσα τον αντικαπνιστικό νόμο χωρίς καμία εξαίρεση. «Και αυτό αποτελεί προσωπικό δικό μου στοίχημα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο «θλιβερό θέαμα» που παρατηρείται μέσα στο κοινοβούλιο. «Έχω κουραστεί να κάνω παρατηρήσεις σε συναδέλφους βουλευτές, σε δημοσιογράφους, στο προσωπικό της Βουλής που συνεχίζει να καπνίζει εντός του κοινοβουλίου χωρίς κανένα σεβασμό στους υπόλοιπους», τόνισε και υπογράμμισε ότι χρειάζεται «ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, το οποίο θα εμπλέκει σε αυτή την προσπάθεια και τις επαγγελματικές ενώσεις, καθώς και τα εστιατόρια και τα καφέ τα οποία θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν πλεονέκτημα εάν εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μάλιστα λόγο για μία «συνολική συμμαχία των πρόθυμων, έτσι ώστε ο αντικαπνιστικός νόμος να εφαρμοστεί». Τόνισε δε ότι «και οι ίδιοι οι καπνιστές μας λένε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί».