Στους έξι βουλευτές που με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής δήλωσαν ότι ζητούν να προσμετρείται στο εξής η θετική τους ψήφος σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Όταν ο βουλευτής προεξοφλεί το περιεχόμενο της ψήφου του και λέει ότι η ψήφος μου θα έχει αυτό το περιεχόμενο, δηλαδή θα είναι σύμφωνη με την ψήφο που θα δίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν καταρρακώνει κάθε έννοια βουλευτικής αξιοπρέπειας είναι φαινόμενο κοινοβουλευτικού εξανδραποδισμού. Δεν είναι απλό το θέμα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε:

“Ο εξευτελισμός της βουλευτικής αξιοπρέπειας και η παραβίαση του Συντάγματος στον πυρήνα του, δηλαδή στη λειτουργία του βουλευτή ως ελεύθερου να δίνει γνώμη και ψήφο όταν του ζητείται, σε ψηφοφορία, όχι γενικά και εκ των προτέρων, είναι πρωτάκουστα”.

“Έδωσαν το δικαίωμα εκ των προτέρων και ανεξαρτήτως συγκεκριμένης ψηφοφορίας να είναι ίδια η ψήφος τους με την ψήφο των Συριζαίων. Εκχωρούν δικαίωμα που είναι ανεκχώρητο. Δεν μπορεί να το εκχωρήσει αυτό το δικαίωμα ο βουλευτής γιατί πλέον είναι ανδράποδο... Το νόημα είναι πολύ σοβαρό και δεν είναι ούτε παράδοξο ούτε περίεργο. Είναι αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό και μας ντροπιάζει όλους”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.