Κάλεσμα συσπείρωσης στους προοδευτικούς πολίτες, απευθύνει το ΚΙΝΑΛ, με την Φώφη Γεννηματά να δίνει την δική της απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα. Με στόχο την Κυριακή,  όπου 142.000 μέλη καλούνται να εκλέξουν 3.500 συνέδρους για το συνέδριο της 30ής Μαρτίου, να περιχαρακώσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς με επίκεντρο το ΚΙΝΑΛ, η Χαριλάου Τρικούπη απηύθυνε το κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες με τον γραμματέα του τομέα Επικοινωνίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταμάτη Μαλέλη, να τονίζει πως «λύση δεν είναι ούτε οι αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα ούτε η δεξιά του Μητσοτάκη».

Η Φώφη Γεννηματά, μετά την Κρήτη, όπου θα βρεθεί αύριο και το Σάββατο, θα επισκεφθεί την Κοζάνη και το Κερατσίνι, στο πλαίσιο στοχευμένων επισκέψεων για θέματα ανάπτυξης/εργασίας και καταπολέμησης της ακροδεξιάς.  

Την ερχόμενη Κυριακή, το Κίνημα Αλλαγής καλεί στις κάλπες τα 142.700 μέλη του, προκειμένου να εκλεγούν οι σύνεδροι για το συνέδριο της 30ής Μαρτίου. Αναμένεται να αναδειχθούν 3.500 αντιπρόσωποι, ενώ σε περίπου 800 υπολογίζονται οι αριστίδην, σύμφωνα με τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη.   Ο πήχης της συμμετοχής έχει τοποθετηθεί στα 40.000 μέλη που έδωσαν το «παρών» στις εσωκομματικές διαδικασίες του προηγούμενου συνεδρίου.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής εστίασε στην ευρωπαϊκή απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα, όπως υποστήριξε, καθώς δεν τον στηρίζουν ούτε οι Σοσιαλιστές ούτε οι Πράσινοι.