Σε χώρο κομματικής συνεστίασης μετατράπηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να δοθεί η μάχη κατά της... λιτότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας μάζεψε στην «ταράτσα» τους πρώτους υποψήφιους ευρωοβουλευτές του κόμματος για να γνωριστούν καλύτερα, να βγάλουν φωτογραφίες ή και... σέλφι στο πνεύμα της εποχής.

Και όλα αυτά σε ένα κυβερνητικό κτίριο το οποίο κανείς δεν τόλμησε να μετατρέψει σε κομματικό χώρο συγκέντρωσης. 

Στο τραπέζι των υποψηφίων ευρωβουλευτών κάθισε και η Μυρσίνη Λοΐζου η οποία θέλοντας προφανώς να προλάβει όσους επικρίνουν την απόφαση του πρωθυπουργού να καλέσει σε τραπέζι υποψηφίους στο Μαξίμου έκανε το εξής σχόλιο μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Κόντρα»: «Πήγαμε γνωριστήκαμε οι 16 πρώτοι (σσ. υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και φάγαμε… κάτι τσιμπήσαμε, μετά δηλαδή έφαγα σπίτι μου».

Η κ. Λοΐζου, ενημερώνει αυτούς που θέλουν να τη «σταυρώσουν» στο ευρωψηφοδέλτιο, ότι το γεύμα ήταν λιτό σε σημείο που και η ίδια έφαγε και πάλι στο σπίτι της για να χορτάσει σε μία προσπάθεια προκειμένου να ξεχαστούν οι παλαιότερες δηλώσεις της για την τρομοκρατία οι οποίες ανασύρθηκαν μόλις συμπεριλήφθηκε το όνομά της στη λίστα με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο περίφημο τραπέζι ήταν το γνωστό αναμάσημα: «Όλοι έτοιμοι για τη μάχη απέναντι στη λιτότητα, στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για μία προοδευτική Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εργασίας. Για μία Ευρώπη των πολλών».