Από το βράδυ της Τετάρτης ο Πέτρος Κόκκαλης, γιος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνοντας τα απανωτά ρεπορτάζ των Παραπολιτικών για το φλερτ του Μαξίμου με την οικογένεια του γνωστού από τη δεκαετία του 1980 επιχειρηματία.

Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Κουρτάκη: «Ο όρος 'διαπλοκή' έχει ονοματεπώνυμο: Σωκράτης Κόκκαλης»

Και αν η επιλογή δεν αποτελεί πρόβλημα για τον ίδιο, αποτελεί σίγουρα πρόβλημα για το Μαξίμου, το οποίο αποχαιρετά για μια ακόμα φορά το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα». Άλλωστε, δεν πέρασαν πάρα λίγα 24ωρα από την αποκάλυψη ότι η Μυρσίνη Λοΐζου, που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια για την Ευρωβουλή, εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της. 

Τελικώς, η κ. Λοΐζου αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ευρωλίστα της Κουμουνδούρου. Τουλάχιστον πρόλαβε να βγει σέλφι με τον πρωθυπουργό στο περίφημο γεύμα που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο κατά την ίδια, δεν ήταν γεύμα: Απλά τσιμπήσαμε, είπε χαρακτηριστικά

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Κατά τα άλλα, ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης, έσπευσε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί είναι η κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ανισότητα.

Εμφανίστηκε δε ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ». Και τόνισε: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή και την εξάντληση των φυσικών πόρων, την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και την ύπαρξη ακραίων ανισοτήτων, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αναλάβουμε δράση. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο 'ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ', ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης 'ΚΟΣΜΟΣ'. Ο 'ΚΟΣΜΟΣ' είναι μία πολιτική κίνηση που εμπνέεται από τις αρχές της αειφορίας, της αλληλεγγύης, της καινοτομίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με στόχο τη συλλογική ευημερία, ο ΚΟΣΜΟΣ συμβάλλει στον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής προς μια νέα κατεύθυνση στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Γη. Είναι η πρώτη κίνηση πολιτών, η οποία έχει ευθυγραμμίσει την πολιτική της δράση με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, οι οποίοι υπεγράφησαν από 193 χώρες το Σεπτέμβριο του 2015.Για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων και με ορίζοντα το 2030, οφείλουμε να έχουμε μετρήσιμες πολιτικές και να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.»

Η είδηση και μόνο της υποψηφιότητας Κόκκαλη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της επισήμανε: «Κόκκαλης στα δημόσια έργα, Κόκκαλης στο Κόντρα Τσάνελ, τώρα Κόκκαλης και στην Ευρωβουλή».

«Σήμερα έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την διαπλοκή. Για αυτό που ο κόσμος το' χε τούμπανο και ο κ. Τσίπρας κρυφό καμάρι. Το να τιμήσει ο κ. Τσίπρας το όνομα Κόκκαλης, το οποίο γέννησε τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Το ΚΙΝΑΛ σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας αφού εξόντωσε την 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια, κατανίκησε τώρα την διαπλοκή και τα κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα. Και προφανώς για να τα εκθέσει ,τα συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιό του.Συγχαρητήρια.»

Αλλά και οι χρήστες του Twitter δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με τα γνωστά τους αντανακλαστικά «γλέντησαν» την υποψηφιότητα του υιού του Σωκράτη Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ.