Κριτική στην κυβέρνηση εξαπολύει, με ανακοίνωσή της, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, για την τροπολογία των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων.

«Σοκ για τους αγρότες και το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου η τροπολογία της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Με την τροπολογία αυτή οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την απόλυτη εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων, βλάπτοντας κατάφωρα τα ελληνικά συμφέροντα», σημείωσε.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Λίγες ημέρες πριν την ψήφιση των Στρατηγικών Σχεδίων της Νέας ΚΑΠ 2021-2027 από την αρμόδια Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει στην πλήρη στρεμματική εξίσωση (εξωτερική σύγκλιση) των ενισχύσεων, δηλαδή σε ένα σενάριο καταστροφικό για την Ελλάδα.

Τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δήθεν διαβεβαιώνει για τη αντίρρηση της χώρας σε αυτό το επικίνδυνο σενάριο, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία με την οποία συντάσσονται ευθέως με τις θέσεις των χωρών Visegrad. Η στάση αυτή, όμως, των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε οφείλεται σε επικίνδυνη άγνοια, είτε αποτελεί άλλη μια εκδήλωση της συνειδητής καταδίωξης του πρωτογενούς τομέα, λειτουργεί εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Μάλιστα είχε προηγηθεί, τον Οκτώβριο του 2017 στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, η επί της αρχής συμφωνία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας με τη θέση των χωρών Visegrad για πλήρη εναρμόνιση (εξωτερική σύγκλιση) των κοινοτικών επιδοτήσεων.

Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει αμέσως την κατάπτυστη αυτή τροπολογία».