Ενα από τα αγαπημένα σπορ των τελευταίων 4,5 ετών στον πολιτικό στίβο είναι η δημιουργία κομματικών σχηματισμών πέριξ της Νέας Δημοκρατίας ή έστω η σχετική φημολογία από πρόσωπα που έχουν περάσει από την κεντροδεξιά παράταξη και έχουν απορριφθεί από το εκλογικό σώμα, με μόνιμη κατάληξη την αφάνεια.

Το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος τη μοναδική φορά που διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών κατάφερε να τερματίσει στην 22η θέση, παίρνοντας στη Β' Αθηνών 4.666 σταυρούς και καταφέρνοντας να τον περάσουν η Τάνια Ιακωβίδου και ο Απόστολος Ανδρεουλάκος. Ο κ. Αντώναρος, ο οποίος το μοναδικό που παρουσιάζει ως πολιτικό παράσημο είναι η θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή, συνεχώς αφήνει υπαινιγμούς για ίδρυση κόμματος, αλλά κόμμα δεν ιδρύει. Μέχρι πριν από λίγους μήνες μάλιστα συνόδευε τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη φράση: «Είμαστε εδώ. Είμαστε παντού. Είμαστε πολλοί. Είμαστε όλο και πιο πολλοί», κάτι το οποίο έχει σταματήσει εσχάτως, προφανώς επειδή αποδείχθηκαν... λίγοι.

Στον πειρασμό να κάνει κόμμα δεν μπόρεσε να αντισταθεί η Κατερίνα Παπακώστα, μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία και ένα έντονο πολιτικό φλερτ με τον Πάνο Καμμένο, πριν από την είσοδό της στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η νυν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη καταμεσής του περασμένου καλοκαιριού κατέθεσε στον Αρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη του νέου της κόμματος, «Νέα Ελληνική Ορμή» (ΝΕΟ), οι τύχες του οποίου έκτοτε αγνοούνται και το μόνο που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν ένα πρόχειρο λογότυπο. Η κ. Παπακώστα μπορεί να θέλει να ηγηθεί κόμματος, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί στις κάλπες του Ιανουαρίου του 2015, κάτι που τελικά έγινε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους λόγω λίστας, με την ίδια να είναι τελευταία και καταϊδρωμένη. Περιττό βέβαια να αναφερθεί ότι το κόμμα της δεν έχει καταγραφεί σε καμία δημοσκόπηση.

Τελευταίος μπήκε στον «χορό» ο πρώην υπουργός που παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου των ομολόγων το 2007 και έκτοτε εξαφανίστηκε από την πολιτική σκηνή. Ο λόγος για τον Σάββα Τσιτουρίδη, υπάλληλο της Κομισιόν στο επάγγελμα, ο οποίος ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος των «Ελλήνων Ριζοσπαστών», με την ΕΡΤ να καλύπτει λεπτό προς λεπτό την είσοδό του στον Αρειο Πάγο για την τυπική πράξη ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα.

Μάλιστα φαίνεται ότι έχει μία σχετική εμμονή με τον όρο «Ριζοσπάστες». Κι αυτό διότι τον Μάρτιο του 2017 ο ίδιος με τον πρώην υπουργό Νίκο Τσιαρτσιώνη δημιούργησαν κόμμα, το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών, σε ακόμα μία αποτυχημένη προσπάθεια να διεμβολίσουν τη Ν.Δ. Δύο χρόνια μετά ο κ. Τσιτουρίδης αφαίρεσε από τον τίτλο τη λέξη «δίκτυο», άλλαξε την πτώση στις δύο άλλες λέξεις, έκανε ανακατεύθυνση στη διεύθυνση της ιστοσελίδας και λανσάρει ξανά μία αποτυχημένη συνταγή. Από τη συνεχή φημολογία για τη δημιουργία νέων κομματικών σχηματισμών δεν λείπει το όνομα του Αρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος το 2014, με την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, δεν κατάφερε να μπει στον β’ γύρο των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος φρόντισε να αυτοεξαιρεθεί πολύ νωρίς.

Πηγή: Secret