Για το ΣΥΡΙΖΑ και τι στάση θα κρατήσει στις ευρωεκλογές αν χάσει, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κος Βασίλης Λεβέντης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εν Αθήναις» με το δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.

«Αν χάσει στις ευρωεκλογές μετά ποιος κρατάει το ΣΥΡΙΖΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα καζάνι που θα βράζει, θα είναι πια ο Τσίπρας υπό αποχώρηση ήδη ψάχνει στην Ευρώπη μήπως τον βάλουνε κάπου»

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα είναι η ημερομηνία των εθνικών εκλογών απάντησε πως «Ο Τσίπρας λέει Οκτώβρη. Αν χάσει στις ευρωεκλογές μετά αλίμονο του μπορεί να έχει ανατροπή. Έχει μέχρι τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ την παντοδυναμία ο Τσίπρας αλλά όταν υπάρξει κατάρρευση στο ποσοστό ψήφου οι βουλευτές ξέρουν πια ότι πάνε στις βουλευτικές για τραγωδία οπότε κοιτάνε το τομάρι τους οι βουλευτές. Δηλαδή αν ήταν ΝΔ δεν θα «έστεκε» ο χαμένος, δεν στέκει ούτε μια μέρα ενώ στον Τσίπρα παλεύεται το πράγμα αλλά δεν παύει η ερχόμενη κατάρρευση να τους πανικοβάλει όλους και δεν ξέρεις πως θα ενεργήσουνε. Είναι και ένα των ενδεχομένων η ανατροπή του».

Και συνέχισε λέγοντας «Σε αυτά που λέει ο Τσίπρας δείχνει αυτοπεποίθηση μέσα του τρέμει γιατί ειδικά επειδή λέει έτσι μετά δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι ο λαός μετά και το Μακεδονικό θα αποδοκιμάσει τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «Τον Τσίπρα θα τον καταδικάσει αλλά εδώ και ο Μητσοτάκης έκανε πλάτες στην προδοσία, μίλαγε μόνο για γλώσσα και για ταυτότητα, το όνομα της Μακεδονίας το πρόδωσε και η ΝΔ και τα συλλαλητήρια γίνανε για το όνομα δεν γίνανε ούτε για τη γλώσσα, ούτε για την ταυτότητα. Η εκτίμηση μου είναι ότι δεν μπορεί να εισπράξει η ΝΔ όλη την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί μισοαντιλαμβάνεται όλη η Ελλάδα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα ότι έκανε πλάτες ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα στην προδοσία της Μακεδονίας. Όλη η Βόρεια Ελλάδα ξέρει ότι απλά ο Μητσοτάκης σώθηκε γιατί τη βρωμοδουλειά την έκανε ο Τσίπρας για να μη σκάσει μετά η μπάλα στην αγκαλιά του».

Ο κ. Λεβέντης εξήγησε για την διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα και που την βλέπει να κινείται. «Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα βλέπω ότι αυτή τη στιγμή είναι γύρω στις 8 μονάδες, το μέγιστο που μπορεί να κατέβει είναι στις 6. Το συν 6 έχει κλειδώσει υπέρ της ΝΔ, θα ήταν συν 16 αν ήταν σοβαρότεροι στη ΝΔ και αν δεν έκαναν πλάτες στην προδοσία της Μακεδονίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις μετρήσεις που κάνει η Ένωση Κεντρώων

Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Συνολικά (θα πάρουμε) γύρω στο 4%. Τη μεγαλύτερη δύναμη την έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί από 11 ως 18 μπορεί να πάρει ένας Κεντρώος. ...Τη Χρυσή Αυγή την έχω γύρω στο 6%, το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι γύρω στο 5% αλλά αν ο Τσίπρας τσιμπολογάει τις ρώγες μέχρι το τέλος γιατί στο ΠΑΣΟΚ είναι όλοι «καρεκλάκηδες». Από την ώρα που στη Διεθνή Σοσιαλδημοκρατών μπήκε και ο Τσίπρας έχει πρόβλημα το ΠΑΣΟΚ, φυσιογνωμίας και ύπαρξης. Ο Καμμένος το μέγιστο που βγάζει είναι το μέγιστο 1%, είναι πολύ πεσμένος...

Ερωτηθείς αν ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αποσπάσει ψήφους από την Ένωση Κεντρώων

Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Ο Μητσοτάκης είναι ένα «τομάρι»- δεν το λεω υβριστικά- που όλους να μας δει πεθαμένους θέλει. Έχει τέτοια αρχομανία η οικογένεια Μητσοτάκη, αν δεν γίνει πρωθυπουργός θα πάθει έμφραγμα. Αυτός θέλει μόνο λιβανιστήρια γύρω του...
Ερωτηθείς αν ο κ. Μητσοτάκης ακούει τους πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ

Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Τώρα κάνει ότι τους ακούει, δεν τους ακούει ότι θέλει κάνει μόνος του και για αυτό οι Καραμανλήδες είναι έτοιμοι για ανταρσία. Υπάρχει μια υψηλού επιπέδου σχέση Καραμανλή και Τσίπρα για την επόμενη μέρα. ... «Νοικάρης» είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, «ιδιοκτήτης» είναι ο Καραμανλής. Ο Καραμανλής αυτή τη στιγμή τη ΝΔ την κάνει ότι θέλει. Και μόνο που δεν μιλάει ο Καραμανλής σαμποτάρει το Μητσοτάκη, δεν τον στήριξε πουθενά.

Για το ΠΑΣΟΚ

Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Πολλά παίζονται και ο Τσίπρας θα πάρει πολλούς Πασοκτζήδες και ο Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει την άλωση του ΠΑΣΟΚ για αυτό το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το δείτε πίσω από την Ένωση Κεντρώων.
Ερωτηθείς τι θα κάνει στη περίπτωση που τον καλέσει ο Μητσοτάκης να μπει στην κυβέρνηση

Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Δύσκολο, ο καθένας μπορεί να πει έλα και ο Τσίπρας μου είπε «έλα», πήγα; Να πάω με τον Τσίπρα; Αριστερός είμαι; Όλοι εκεί μέσα είναι παλιάς κοπής, Παπαδημούλης, Φλαμπουράρης, σαν άνθρωποι να πιεις ένα κρασί μπορεί να είναι καλοί αλλά για κυβερνητική συνεργασία οι άνθρωποι είναι μισότρελοι όλοι. Όλη την ώρα διορισμούς, αντί να πάνε έξω μήπως φέρουν κανέναν επενδυτή ...πως θα διορίσουν είναι οι άνθρωποι.

Ερωτηθείς αν πήρε μαθήματα από τις αποχωρήσεις των βουλευτών και των στελεχών του

Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Ο Χριστός όταν τον πρόδωσε ο Ιούδας έγινε καλύτερος Θεός; Ο ίδιος Θεός ήταν απλά νομοτελειακά πάντα υπάρχουν και προδότες.

Για τα «νταραβέρια» μέσα στη Βουλή

Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Δεν φταίει ο Τσίπρας σε αυτό, οι Πρέσπες ήταν δύσκολη ψηφοφορία και ήταν οι Αμερικάνοι από πίσω. Όπως οι Αμερικάνοι έκαναν τους νταβατζήδες και στα Σκόπια...

Για τη ΝΔ

Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Όταν έχεις τέτοιους μέσα τι σοβαρότητα υπάρχει εκεί μέσα; ’Έχει βάλει τη σάρα και τη μάρα μέσα, τραγουδιστές, μπασκετμπολίστες τι σοβαρότητα υπάρχει;

Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ...Στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν τι χρειάζεται η Ελλάδα το σωστό απλά θέλουν να είναι και νταβατζήδες στην εξουσία.

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι θα πάμε για συνδιαχείριση στο Αιγαίο

Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Αυτό το φοβάμαι γιατί όπως και στη Μακεδονία τελικώς καταλήξαμε ούτε σε συμβιβασμό, αυτό που κατέληξε ο Τσίπρας είναι εις βάρος της Ελλάδας, είναι προδοσία. Φοβάμαι και στο Αιγαίο...