Κάλεσμα σε όλα τα στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας να ακολουθήσουν το μήνυμα του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις με σκοπό να κερδηθούν τα δύο μεγάλα στοιχήματα των Ευρωεκλογών και των Περιφερειακών εκλογών, έστειλε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας, ότι θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία των πολιτών να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Όπως τόνισε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Evripos 90 Fm και στην δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, θα πρέπει οπωσδήποτε να σταλεί το μήνυμα, ότι οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλο και ότι θα πρέπει να σταματήσουν να είναι ανυπεράσπιστοι.

Ο βουλευτής επανέλαβε πως οι στόχοι της ΝΔ είναι ξεκάθαροι: ευρεία νίκη στις Ευρωεκλογές και καμία Περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας, ότι αντίπαλός τους δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο λαϊκισμός σε κάθε του μορφή.

Ο Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος , συγκεκριμένα, στην υποψηφιότητα του Απόστολου Γκλέτσου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον χαρακτήρισε ως την περιφερειακή εκδοχή του κ Τσίπρα, ως την περιφερειακή εκδοχή του λαϊκισμού. Άλλωστε, όπως είπε, «δεν είναι τυχαίο ότι έχει την επίσημη στήριξη των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, ούτε και το ότι πολιτεύεται με καθαρά όρους τηλεοπτικού εντυπωσιασμού και σκηνικής παρουσίας».

Πρόσθεσε ότι στην Περιφέρεια έχει δρομολογηθεί ένα πολύ καλό έργο από τον Κώστα Μπακογιάννη και είναι σημαντικό αυτή η πορεία να μη διακοπεί. Αντίθετα πρέπει να συνεχιστεί από τον Φάνη Σπανό. «Γι’ αυτό – είπε- είμαστε όλοι στο πλευρό του και έχουμε την απαίτηση όλα τα στελέχη της ΝΔ να ακολουθήσουν την εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οδηγία που έβγαλε ο Γραμματέας του κόμματος, ο Λευτέρης Αυγενάκης και να δώσουμε τον αγώνα για να κερδηθεί η Περιφέρεια. Δεν πρέπει οι διαφορές των δημοτικών εκλογών να αποτυπωθούν ως απώλειες στην Περιφέρεια. Για το λόγο αυτό είναι λάθος το ότι υπήρξε ανάμειξη στελεχών μας στις Δημοτικές εκλογές».

Όσον αφορά στις επιθέσεις που δέχτηκε περί του Δήμου της Χαλκίδας τις χαρακτήρισε ανοίκειες και δήλωσε πως σε αυτές απαντάει με την ξεκάθαρη πολιτική του πορεία, με τη σταθερότητά του στην παράταξη, υπογραμμίζοντας: « δώσαμε αγώνα και σε πιο δύσκολες συνθήκες το 2012 και το 2015, ας ακολουθήσουν και οι άλλοι την εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και να δώσουν προτεραιότητα στη μάχη των Περιφερειακών εκλογών. Επαναλαμβάνω ότι αντίπαλός μας δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο λαϊκισμός σε κάθε του μορφή και ο εκπρόσωπος του λαϊκισμού στην Περιφέρεια είναι ο Απόστολος Γκλέτσος».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε ότι το θεωρεί πολύ πιθανό καθώς ο κ. Τσίπρας βλέπει τη συντριβή να έρχεται στις Ευρεωκλογές, ενώ το αιτιολόγησε λέγοντας πως ο κ Τσίπρας διπλασίασε τα εκλογικά τμήματα από 23.000 σε 44.000, αύξησε το κόστος των εκλογών κατά 100 εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο για να έχει ανοιχτό το παράθυρο να μπορεί να κάνει ταυτόχρονα και βουλευτικές εκλογές.