Ενωτικό, δυναμικό και ανανεωτικό είναι το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα, ολοκληρώθηκε. Με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι 42 υποψήφιοι, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, είναι έτοιμοι να δώσουν την μεγάλη μάχη για την Ευρωβουλή, ώστε η χώρα να αποκτήσει δυναμική εκπροσώπηση και ισχυρή παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε με τις επιλογές του να σηματοδοτήσει  την κρισιμότατα της πολιτικής μάχης που πρέπει να δοθεί στο νέο ευρωπαϊκό τοπίο που θα διαμορφωθεί βάζοντας στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο προσωπικότητες πολιτικές και μη που θα αναδείξουν όχι μόνο τα ευρωπαϊκά ζητήματα σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά και θα ισχυροποιήσουν την ελληνική φωνή απέναντι στο στοίχημα της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, συνέθεσε ένα ψηφοδέλτιο άκρως Ευρωπαϊκό, με προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα, που εκπροσωπούν κάθε γενιά, αλλά και κομμάτι της κοινωνίας.

Η εμπειρία, η στρατηγική, η μαχητικότητα και η πολιτική τακτική των πολιτικών που ήδη έχουν δοκιμαστεί είτε στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, είτε στην Ευρώπη, θα συνδυαστεί με νέα πρόσωπα που συστρατεύονται σε μια κοινή μάχη, για πρώτη φορά δείχνοντας ότι οι επιλογές του Προέδρου περνούν τα στενά κομματικά όρια και στοχεύουν στην ανανέωση.

Οι υποψήφιοι που ήδη ξεκίνησαν να οργώνουν την Ελλάδα, αναμένεται να κλιμακώσουν των πολυμέτωπο προεκλογικό τους αγώνα, με ομιλίες, περιοδείες και τοποθετήσεις στις οποίες θα κοινοποιούν και θα συζητούν με τους πολίτες το όραμά τους για την Ευρώπη του 2019.   

Κρίσιμη μάχη

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί η πεποίθηση ότι στις  επικείμενες ευρωεκλογές το κόμμα θα καταγράψει μεγάλη νίκη, με δεδομένο ότι η επόμενη περίοδος για την Ευρώπη θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη και οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν αντιληφθεί πια ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος και χώρος για… πειραματισμούς. Με δεδομένο ότι στην Ευρώπη πολλά κεντροδεξιά κόμματα σημειώνουν δημοσκοπικές απώλειες έναντι ακραίων φαινομένων της δεξιάς, μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς αυτό θα προσδώσει δύναμη στη χώρα για να διεκδικήσει τα μέγιστα, τη στιγμή μάλιστα που όλα δείχνουν ότι όλα τα κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα υποστούν συμπίεση.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο με την επιλογή του να θέσει επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όσο και με τα πρόσωπα που επέλεξε να δώσουν την μάχη στις Ευρωεκλογές,  στοχεύει στο να στείλει πολλαπλά μηνύματα και στον πολιτικό κόσμο, αλλά και στους Έλληνες πολίτες.

Η εμπειρία, η γνώση, αλλά και η ένωση του παλιού με του καινούργιου, στοιχεία που συνδυάζει το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, θα αποτελέσουν την νέα πρόκληση που η Ευρώπη θα δοκιμάσει μέσα από την ανανέωση της σύνθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και μέσα από τις πολλές και κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει για το μέλλον της Ευρώπης.

Οι επιλογές του υπογράμμισαν και την απόφασή του να ανακηρύξει τις ευρωεκλογές σε μητέρα όλων των μαχών δίνοντας ένα δημοψηφιστικό χαρακτήρα. Άλλωστε η Πειραιώς επιμένει να θεωρεί πιθανό το σενάριο να γίνουν μαζί εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές εκτιμώντας  ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στο κλίμα πολιτικής αστάθειας. Οι δημοσκοπήσεις ευνοούν, μέχρι στιγμής την Πειραιώς, και την μάχη που θα δώσει το κόμμα για τις Ευρωεκλογές, γι’ αυτό και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμος ο ρόλος του πρώην πρόεδρου του κόμματος Βαγγέλη Μειμαράκη.

Ο Μεϊμαράκης με εμπειρία όχι μόνο στην πολιτική στρατηγική, αλλά και στις εκλογικές αναμετρήσεις, θα είναι αυτός που στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον θα διαχειριστεί την γραμμή της κεντροδεξιάς από την πλευρά της Ελλάδος, και θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για όλα τα ευρωπαϊκά ζητήματα.  

Αυτοί είναι οι  42 υποψήφιοι του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ:

Ευάγγελος – Βασίλειος Μεϊμαράκης  

Μιχάλης Αγγελόπουλος  

Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού  

Γιώργος Αμυράς  

Γιάννης Ανδρουλάκης  

Τόνια Αράχωβα  

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου  

Λευτέρης Βαρουξής  

Άγης Βερούτης  

Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη  

Νίκος Γιαννής  

Καλυψώ Γούλα  

Κώστας Δέρβος  

Τέτα Διαμαντοπούλου  

Νικόλαος Δούκας  

Παύλος Ελευθεριάδης  

Θεόδωρος Ζαγοράκης  

Δημήτρης Καιρίδης  

Θοδωρής Καλαμπόκης  

Μανώλης Κεφαλογιάννης  

Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής  

Στέλιος Κυμπουρόπουλος  

Ελισάβετ Κυρίτση  

Γεώργιος Κύρτσος  

Βασιλική Λαζαράκου  

Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς  

Αικατερίνη Μάρκου  

Μιχάλης Μασουράκης  

Μανώλης Μαυρομμάτης  

Δημήτρης Μελάς  

Βασίλης Μιχαλολιάκος  

Αφροδίτη Μπλέτα  

Γιώργος Ξηραδάκης  

Γιάννης Πάϊδας  

Ελένη Παναγιωταρέα  

Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη  

Μαρία Σπυράκη  

Πέγκυ Σταθακοπούλου  

Νίκη Τζαβέλλα  

Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου  

Άκης (Γεράσιμος) Τσελέντης  

Βίκυ Φλέσσα