Παπαγγελόπουλος: Πέτσινο το σκάνδαλο Πετσίτη


Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στην υπόθεση Ξεπαπαδέα και Πετσίτη ζήτησε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να του πουν για πιο αδίκημα κατηγορείται ο φίλος του Νίκου Παππά. Μάλιστα έδωσε ο ίδιος την απάντηση λέγοντας ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Πετσίτη και ότι αυτό στο οποίο αναφέρεται η αντιπολίτευση είναι πέτσινο.

«Αλήθεια πιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον κ. Πετσίτη; Για να ξέρω 35 χρόνια εισαγγελέας ήμουν ψάχνω να βρω το αδίκημα πέστε μου το αδίκημα που έχει διαπράξει ο Πετσίτης. Νομίζω ότι ο Μανώλης Πετσίτης πρωταγωνιστεί σε πέτσινο σκάνδαλο. Έρευνα η δικαιοσύνη εγώ προς το παρόν ρωτάω ποιο είναι το αδίκημα για το οποίο θα πρέπει να ψάξουμε».

Μάλιστα θέλοντας να ειρωνευτεί τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην φωτογραφία όπου ο κ. Πετσίτης ήταν στο μέγαρο Μαξίμου και είχε προβλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών γράφοντας τους αριθμούς σε χαρτί. Ανέφερε λοιπόν ότι ίσως κάποιοι μπορούν να τον κατηγορήσουν γι’ αυτό για εσχάτη προδοσία.

«Α ναι βρήκα ένα αδίκημα. Εσχάτη προδοσία, προέβλεψε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο νίκησε στις εκλογές. Πώς το ήξερε συμμετείχε στη νοθεία; Πέρα από την πολιτική σκοπιμότητα των ερωτήσεων ίσως υπάρχει και κάτι άλλο. Ώδινεν όρος και έτεκεν ουδέν. Ούτε καν μικρό ποντικάκι, μάλλον δεν υπάρχει καν εγκυμοσύνη όλα είναι ψεύτικα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαγγελόπουλος υπάρχει μια συγκεκριμένη φράση που χρησιμοποιεί ο λαός για την ανύπαρκτη εγκυμοσύνη δηλαδή το ανεμογκάστρι.

«Νόμιμη και ηθική η Ξεπαπαδέα»


Νωρίτερα αναφερόμενος στην υπόθεση Ξεπαπαδέα κάλυψε απολύτως την γενική γραμματέα διαφθοράς Λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την αφορά.

«Δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό ή ηθικό παράπτωμα. Η κ. Ξεπαπαδέα ενήργησε και νόμιμα και ηθικά. Δεν βλέπω ποινικό αδίκημα, δεοντολογικά το συζητάμε, αλλά να φτάνουμε να λέμε ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα είναι μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Εκτός από τον νόμιμο και παράνομο, το ηθικό και ανήθικο, υπάρχει και το δίκαιο και το άδικο. Η κ. Ξεπαπαδέα και νόμιμα ενήργησε και ηθικά, όμως αδικήθηκε γιατί βρέθηκε σε λάθος θέση.»

Οσον αφορά την εμπλοκή της στην κυπριακή εταιρεία ανέφερε ότι δεν ήταν οφσόρ ούτε ήταν του Αρτεμιού απλά η συγκεκριμένη εταιρεία είχε δικηγόρο τον Αρτεμιού και διεκδικούσε χρήματα από άλλη εταιρεία που ήταν του Λαυρεντιάδη.

«Τι έκανε η κ. Ξεπαπαδέα ως δικηγόρος και προκάλεσε τόσο μεγάλο θόρυβο; Ανέλαβε την εκπροσώπηση της κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης και όχι οφσόρ όπως αναληθώς από κάποιους λέγεται. Υφίσταται από το 1998 και εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα.

Δεν πρόκειται περί οφσόρ εταιρείας αλλά περί εταιρείας περιορισμένης ευθύνης. Νόμιμος εκπρόσωπος της είναι ο ιδιοκτήτης της κάποιος Κύπριος πολίτης και όχι ο κ. Αρτεμιού. Η εταιρεία δεν ανήκει ούτε στον Αρτεμίου ούτε στο Λαυρεντιάδη απλά ο Αρτεμίου είναι δικηγόρος της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο Λαυρεντιάδης ήταν ιδιοκτήτης άλλης εταιρείας που εδρεύει στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και κατά της οποίας είχε απαίτηση η κυπριακή εταιρία.

Ανατέθηκε στην κ. Ξεπαπαδέα από τον κύπριο ιδιοκτήτη και όχι από τον Αρτεμιού ή τον Λαυρεντιάδη μια απλή εντολή να εκτελέσει την απόφαση του κυπριακού δικαστήριο στην Ελλάδα για να εισπράξει το ποσό από την εταιρεία φαρμακαγορά του Λαυρεντιάδη. Πρόκειται για κλασική περίπτωση κατάσχεσης εις χείρας τρίτου. Δεν στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου αλλά κατά της ανώνυμης εταιρείας «φαρμακαγορά». Στράφηκε κατά των συμφερόντων του Λαυρεντιάδη και όχι υπέρ»