Σαρωτικό είναι το προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη και στη νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Σύμφωνα με την έρευνα της ALCO που μετέδωσε το Open, o Kώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει 38,3% και ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 11,8%.

Η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ Μπακογιάννη-Γερουλάνου έχει ανοίξει, όπως τουλάχιστον φαίνεται από την σημερινή δημοσκόπηση (σχεδόν +27%) και την έρευνα της Metron στις αρχές Απριλίου, όταν ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν στο 37% και η διαφορά του με τον Παύλο Γερουλάνο ήταν στις 24 ποσοστιαίες μονάδες.

Σημειώνεται ακόμα ότι τον Φεβρουάριο, όταν δημοσιοποιήθηκε η πρώτη τότε έρευνα της Opinion Poll, o Kώστας Μπακογιάννης με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» ήταν στο 33,8% και η διαφορά από τον δεύτερο βρισκόταν στο 25%.

Στην τρίτη θέση της έρευνας της ALCO ο Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ με 10,6% και ακολουθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης της ΧΑ με 8,6%, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός με 5,7% και ο Γιώργος Βουλγαράκης με 2%.

Aκόμα και αν αθροίσει κανείς τα ποσοστά των τεσσάρων υποψηφίων που ακολουθούν τον Κώστα Μπακογιάννη στην πρόθεση ψήφου, θα διαπιστώσει το εξής: Μπακογιάννης 38,3% και οι τέσσερις μαζί (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία κάτω) 36,7%.