«Ανατρίχιασα βλέποντας χθες το αφιέρωμα του Αλέξη Παπαχελά για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το τραγικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου στο Μάτι» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις νέες αποκαλύψεις για το Μάτι, όπως τις μετέδωσε το ΣΚΑΙ.

Στο στόχαστρό του κ. Μητσοτάκη μπήκε η σύσκεψη που έγινε το βράδυ της εθνικής τραγωδίας στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, παρουσία Τσίπρα-Δούρου-Πολάκη-Σκουρλέτη-Τόσκα, αλλά και των ηγεσιών της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: «Πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και πόσος κυνισμός χρειάζεται για να στήνεις μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες, την ώρα που γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία με πολλούς νεκρούς.»

Αλλά και οι χοροί που έστησε ο πρωθυπουργός με τον Παύλο Πολάκη στην Κρήτη, την ώρα που παιζόταν η εκπομπή του ΣΚΑΙ, δεν πέρασαν απαρατήρητοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Και χθες βράδυ, που αποκαλύπτονταν αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία, να χορεύεις ξέγνοιαστος με την ίδια παρέα συνενόχων εκείνης της νύχτας» έγραψε στο Facebook.

O πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε επίσης συγκλονισμένος από την αξιοπρέπεια των απλών πολίτων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφή και τον θάνατο. Αλλά και των συνεπών κρατικών λειτουργών που μάταια έψαχναν έναν υπεύθυνό να τους πει τι να κάνουν. «Σκύβω το κεφάλι μου με σεβασμό. Τίποτε άλλο» υπογράμμισε.

Τέλος, σημείωσε: «Μας περιμένει πολλή δουλειά την επόμενη μέρα για να βάλουμε σε τάξη ένα διαλυμένο Κράτος που δεν υπηρετεί τον πολίτη. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε προχθές και δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι φέτος ώστε να μην ζήσουμε ξανά μια νέα συμφορά. Δουλεύουμε πολύ μεθοδικά ένα σχέδιο για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής. Εφόσον με εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι το με το πάτημα ενός κουμπιού θα αλλάξουν όλα σε ένα κράτος μπάχαλο. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα δουλέψουμε σκληρά και με επαγγελματισμό. Και κυρίως αξιοποιώντας τους ικανότερους, μακριά από κομματικές παρωπίδες.»