«Θέλουμε να φέρουμε κοντά στη ΝΔ και ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά σκέφτονται να στηρίξουν την παράταξή μας. Γιατί μόνο έτσι θα είμαστε ισχυροί για να μπορούμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις την επόμενη μέρα», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με κατοίκους της Προσοτσάνης, η οποία ήταν ο επόμενος σταθμός της σημερινής ολοήμερης περιοδείας του στη Δράμα. Έκανε μάλιστα λόγο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το οποίο θα στείλει, όπως είπε, «ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πια έχει έρθει το τέλος της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά». Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «όλοι ξέρουν ποιοι δώσαμε αγώνες και θα εξακολουθούμε να δίνουμε αγώνες για τη Μακεδονία, ώστε σήμερα να αμβλύνουμε τη ζημιά που έγινε».

Επόμενος σταθμός του Προέδρου της ΝΔ ήταν το Κάτω Νευροκόπι. Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στην τελετή λήξης των αγώνων ορεινών διαδρομών «Frozen Peaks 2019» όπου και βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές. «Θέλω να σας πω πόσο υποστηρίζω τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες φέρνουν τον αθλητισμό κοντά στη φύση» είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΝΔ, δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στους διοργανωτές των αγώνων όσο και στους αθλητές. «Είναι μια ευκαιρία μέσα από τον αθλητισμό να αναδείξουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά αυτού του τόπου», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Κάτω Νευροκόπι ο Πρόεδρος της ΝΔ επίσης επισκέφθηκε το συσκευαστήριο πατάτας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας. Συνομιλώντας με τους παραγωγούς, ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το μέγεθος της παραγωγής, το ύψος των εξαγωγών αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι παραγωγοί του ανέφεραν ως σημαντικότερα προβλήματα την αυξημένη φορολογία και το υψηλό κόστος του πετρελαίου, καθώς και την απουσία ελέγχων στις εισαγωγές, που έχει ως αποτέλεσμα να πωλούνται ως ελληνικά εισαγόμενα προϊόντα. Ο κ. Μητσοτάκης τους έδωσε συγχαρητήρια για το επιτυχημένο συνεταιριστικό φορέα τους και τους είπε «εμείς θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε το θεσμικό πλαίσιο για τις ομάδες παραγωγών, να σας δώσουμε παραπάνω κίνητρα, να σας δώσουμε καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση, για να σπρώξουμε ολοένα και περισσότερους αγρότες μας -εσείς το έχετε κάνει ήδη το βήμα- σε οργανωμένα σχήματα. Ξέρετε ότι έχουμε πολύ λίγους αγρότες ως ποσοστό του συνολικού αγροτικού πληθυσμού οι οποίοι συνεταιρίζονται -με την ευρεία έννοια του όρου- και αυτό πρέπει να αλλάξει. Αυτό που έχετε πετύχει θα ήταν αδύνατο να το πετύχετε αν ήσασταν μεμονωμένοι. Απλά δεν θα μπορούσε να γίνει. Χρειαζόμαστε μέγεθος για να μπορείτε να υποστηρίξετε και το brand και τις επενδύσεις που θα χρειάζονται και για να μειώσετε το κόστος παραγωγής. Eσείς το έχετε ήδη κάνει και θα είμαστε κοντά σας» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ενώ οι παραγωγοί του ευχήθηκαν να τους ξαναεπισκεφθεί σύντομα και ως Πρωθυπουργός.

Πριν αναχωρήσει από το Νευροκόπι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το οχυρό Λίσσε όπου και κατέθεσε στεφάνι. Στο βιβλίο επισκεπτών έγραψε: «Με συγκίνηση επισκέπτομαι αυτόν τον σπουδαίο τόπο ανδρείας. Φεύγω με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας για αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνοντας στην Καβάλα για την ανοιχτή ομιλία που θα πραγματοποιήσει στο κλειστό γήπεδο Καλαμίτσας, έκανε μια μη προγραμματισμένη στάση στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ, στο οποίο είχε μόλις ξεκινήσει εκδήλωση του «Διαλόγου των νέων Καβάλας», αποδεχόμενος με χαρά την πρόσκληση των διοργανωτών να απευθύνει χαιρετισμό. Στην εν λόγω εκδήλωση, με τίτλο «Οι νέοι μιλούν για το μέλλον της Ευρώπης», οι νέοι της Καβάλας απηύθυναν ερωτήματα σε υποψηφίους ευρωβουλευτές τεσσάρων κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού. Ο κ. Μητσοτάκης στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του επισήμανε την ανάγκη να μην απέχουν οι νέοι από τις κάλπες αλλά να συνδιαμορφώσουν με τις επιλογές τους το μέλλον τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. «Ξέρω πολύ καλά ότι οι νέοι είναι εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική, αλλά διατηρούν ταυτόχρονα μέσα τους την έμφυτη αισιοδοξία της νέας γενιάς. Κρατήστε την αισιοδοξία και αφήστε στην άκρη την καχυποψία. Και να θυμάστε πάντα ότι το μέλλον τελικά διαμορφώνεται από αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Μη δώσετε ποτέ τη δυνατότητα σε κάποιους να αποφασίσουν για το μέλλον σας χωρίς τη δική σας συμμετοχή», είπε στους νέους που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επεφύλαξε μια έκπληξη στους υποψηφίους ευρωβουλευτές και των τεσσάρων κομμάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, προσκαλώντας τους να έρθουν, μετά το τέλος της συζήτησης, να παρακολουθήσουν την ανοιχτή ομιλία του.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοδεία του: