Συνέντευξη στους Financial Times παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην οποία δηλώνει ένθερμος οπαδός των μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα παρομοιάζει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις σαν το ποδήλατο: Αν σταματήσεις, θα πέσεις.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι επί των ημερών του -ειδικά το 2018- η χώρα είχε ρεκόρ επενδύσεων (3,6 δισ. ευρω), κυρίως όμως -όπως αναφέρει ο συντάκτης της εφημερίδας- από την ολοκλήρωση επενδύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αναγνωρίζει δε τα προβλήματα της γραφειοκρατίας στις επενδύσεις, συνιστώντας υπομονή...

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται στο θέμα των Σκοπίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία στηρίζει με θέρμη, θεωρώντας ότι πέτυχε μια ισορροπημένη λύση με τον Ζόραν Ζάεφ. Αναφέρεται μάλιστα και στον διάλογο που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ: «Δεν σε πιστεύω» φέρεται να του είπε, όταν της ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει το θέμα.

Όσο για το αποτέλεσμα των εκλογών και τις δημοσκοπήσεις, λέει ότι δεν σκέφτεται την ήττα, αλλά πώς θα κερδίσει. Φέρνει μάλιστα το παράδειγμα του στρατιώτη: «Αν πάει στη μάχη με τη σκέψη ότι θα πέσει, τότε καλύτερα να μην πάει καθόλου»...