Με επικριτική διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα και προσωπικά στον πρωθυπουργό εμφανίστηκαν σήμερα στην συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου τόσο τα μέλη του όσο και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με το κοινό κείμενο των συμπερασμάτων του οργάνου τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου τόνιζαν για την κυβέρνηση Τσίπρα ότι τόσο καιρό μας έλεγαν ότι η συμφωνία καθαρογράφεται αλλά τώρα κορυφώνεται η κοριδία του ελληνικού λαού.

Επίσης, επικράτησε η άποψη οτι τώρα δεν ξεκινάει η μάχη του κ. Τσίπρα για το ευρώ αλλά τώρα τελειώνει η ψευδαίσθηση οτι αγωνιζόταν τόσο καιρό για την παραμονή μας στο ευρώ.

Για να καταλήξουν τελικά τα μέλη του Π.Σ ότι ο κ. Τσίπρας σπρώχνει  τη χώρα σε αδιέξοδο. "Κάθε μέρα ανεβάζει τον λογαριασμό στα ύψη και οδηγεί τη χώρα σε ρήξη με τους ευρωπαίους και στην καταστροφή", όπως τονίστηκε.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Καραγκούνης αναρωτήθηκε μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίασης στους συντάκτες "μήπως τελικά αυτη ηταν η κρυφή τους ατζέντα" και τονίζε πως η χωρα χρειάζεται νεα πολιτική.

Επίσης, σύμφωνα λοιπόν με το κοινό κείμενο των συμπερασμάτων του οργάνου ο κ. Σαμαράς θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες σε θεσμικό, κοινωνικό και πατριωτικό επίπεδο για να υπάρξει εθνική συνεννόηση η οποία θα σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση και την απομόνωση που έχει φέρει.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr o Αντώνης Σαμαράς τις επόμενες ώρες θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Επίσης, από το Πολιτικό Συμβούλιο τονίζεται οτι η παρέμβαση του έλληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ήταν σε συνεννόηση με τη πολιτική ηγεσία της ΝΔ. Τέλος, υπήρξε και η πληροφόρηση μετά από ερώτηση ότι ο κ. Σαμαράς μιλάει τακτικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.