Εξηγήσεις για την διαφοροποίησή του από την γραμμή των ΑΝΕΛ σχετικά με το δημοψήφισμα, έδωσε σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του mega, ο Κώστας Δαμαβολίτης, που χθες διεγράφη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ και παρέδωσε την βουλευτική του έδρα.

«Διαφώνησα από την πρώτη στιγμή με το δημοψήφισμα. Στην ΚΟ της Παρασκευής ανέφερα στον Πάνο Καμμένο, ότι το δημοψήφισμα αυτό είναι καθαρά ερώτηση «Ευρώ ή δραχμή».

Το είχα δηλώσει και το είχα ξεκαθαρίσει στον Πάνο Καμμένο. Χθες το τοποθετήθηκα επίσημα. Ήλπιζα ότι στην διάρκεια αυτή θα υπήρχαν εξελίξεις και θα σταματούσε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Δεν έγινε αυτό κι έτσι αποφάσισα να εκφράσω την άποψή μου», σημείωσε ο κ. Δαμαβολίτης και συμπλήρωσε : «Πιστεύω ότι την Δευτέρα το πρωί, αν πάμε με ένα «Όχι» στις Βρυξέλλες και οι εταίροι μας θα μας πούνε και αυτοί ένα «Όχι», τι θα γίνει; Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για το μετά».

Τέλος, ο κ. Δαμαβολίτης αιτιολόγησε το γιατί παρέδωσε την έδρα του δηλώνοντας: «Παρέδωσα την έδρα μου γιατί είχα υποχρέωση να φερθώ έτσι. Όταν δώσαμε τα χέρια με τον Πάνο Καμμένο και συμφωνήσαμε να παλέψουμε μαζί, του είπα αν υπάρχουν διαφωνίες θα φύγω. Κι αυτό έπραξα. Έφυγα και παρέδωσα την έδρα μου, γιατί δεν ήθελα να πάρω μου κάτι που πιστεύω ότι δεν μου ανήκει».