Οκτώ σημαντικοί πρωταγωνιστές του θεάτρου (Μ.Κωνσταντάκη, Ερ.Λίτσης, Δ.Λουκάκη, Ρ.Οικονομίδου, Σ.Πολυζωίδης, Ν.Πουρσανίδης, Μ.Συριόπουλος, Α.Τότσικας) θα συναντηθούν στο θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Η ΠΟΝΤΙΚOΠΑΓΙΔΑ» που θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου στο θέατρο Ακάδημος σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή.

Η σκηνοθέτιδα του έργου μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ εξηγεί πως αποφάσισε να σκηνοθετήσει ένα πολυπληθές έργο, πως γίνονται οι πρόβες εν μέσω πανδημίας και πως βλέπει τον ερχόμενο χειμώνα με τον αόρατο εχθρό να καραδοκεί.

«Δεν με προβλημάτισε ότι η παράσταση θα έχει οκτώ άτομα στη σκηνή γιατί στο έργο αυτό όλοι κρατούν αποστάσεις επειδή στη σκηνή επικρατεί φόβος λόγω του δολοφόνου που υπάρχει ανάμεσα τους. Φοράμε πάντα μάσκες στην πρόβα και το θέατρο απολυμαίνεται και καθαρίζεται κάθε μέρα. Εμείς μπαίνοντας στο θέατρο βάζουμε απολυμαντικό στα χέρια και βέβαια κάνουμε θερμομέτρηση σε όλους. Και λόγω της φύσης του έργου οι ήρωες δεν έχουν καθόλου σωματική επαφή μεταξύ τους. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και τα καλά και τα κακά, γιατί δεν γίνεται να μην δουλεύουμε. Αν μας επιδοτούσε το κράτος ίσως γινόταν να μην δουλεύουμε. Αλλά την επιχορήγηση του κράτους θα την χρειαστούμε και δουλεύοντας. Δυστυχώς δεν έχουν δοθεί οδηγίες ακόμα για το πώς θα ανοίξουν τα θέατρα σε λίγες μέρες. Εμείς λέμε πως θα κάνουμε πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου, αλλά όλα είναι στον αέρα. Υπογράφουμε συμφωνίες και συμβόλαια χωρίς να είμαστε σίγουροι για το αν θα υλοποιηθούν» αναφέρει η κ. Καραλή.