Συναντήσαμε τον Δώρο Δημοσθένους στην συναυλία προς τιμή του Λουκιανού Κηλαηδόνη, στο άλσος της Ηλιούπολης με την συμμετοχή του ίδιου μαζί με τον Μανώλη Μητσιά και της Μαρίας Κηλαηδόνη.

Όμως, ο Δώρος Δημοσθένους μας μίλησε και για την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 στο City Garden Festival, στον εξωτερικό χώρο του Christmans Theater, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Γαλατσίου, Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι.

«Θα είναι μια συναυλία με πολύ ωραία τραγούδια που έχουν θέμα το ταξίδι. Έχω διαλέξει πολύ όμορφα τραγούδια που έχουν αυτή την ταξιδιάρικη διάθεση.

Από το Τοπ Καπί το "Μαγικό χαλί" του Μάνου Χατζιδάκι, από Δημήτρη Λάγιο, από Παναγιώτη Καλατζοπουλου το "Summertime in Prague", Μάνο Λοΐζο "Καράβια αλήτες", το "Σαντιάγκο" του Μίκη Θεοδωράκη, και πολλά άλλα όπως τραγούδια του Γιώργου Μουζάκη ενός συνθέτη που αγαπώ πολύ αλλά κι από την ταινία "La Vita è Bella".

Διάφοροι ρυθμοί όπως mambo, ρούμπα, σάμπες, που είναι πολύ ευχάριστοι και χορευτικοί ρυθμοί, απλά ο κόσμος θα είναι καθιστός, αυτή είναι η μόνη διαφορά εν μέσω των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας.»

Στην ερώτηση για τις συναυλίες του καλοκαιριού, απάντησε με λίγες ενοχές. «Οι συναυλίες του καλοκαιριού ήταν πολύ λίγες, και κάποιες στιγμές νιώθω λίγες ενοχές που μπορώ και κάνω δυο - τρεις ενώ οι άλλοι δεν κάνουνε.

Είναι ένα δύσκολο πράγμα αυτό με τις συναυλίες, αλλά ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα τον χειμώνα που μας έρχεται.»

Στην ερώτηση τι περιμένει από αυτόν το χειμώνα απάντησε ότι «Περιμένω ότι από όλες τις πλευρές ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για όλους. Δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες που πιέζονται, αλλά όλος ο κόσμος.

Οι καλλιτέχνες όμως θα τραβήξουν ακόμα μια φορά όλο τον φόρτο των υγειονομικών μέτρων, και της δυσκολίας.»

Ο Δώρος Δημοσθένους αυτό το χρονικό διάστημα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Μετρονόμος" ένα από τα μεγάλα ελληνικά τραγούδια, το "Αν είναι η αγάπη έγκλημα" όπως το διασκεύασε ο Κώστας Παπακωστόπουλος.

Πρόκειται για ένα τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που γράφτηκε το 1969. Ένας ύμνος στον έρωτα και την αγάπη, που επανέρχεται το 2020 μέσα από την αισθαντική φωνή του Δώρου Δημοσθένους.

«Είναι ένα τραγούδι που αγαπούσα από μικρός, και έτυχε να μου πει την ιδέα αυτή ο Κώστας Παπακωστόπουλος για να το ηχογραφήσουμε, και το έκανα με μεγάλη χαρά.»  

Ο Δώρος Δημοσθένους είναι ένας καλλιτέχνης που προέρχεται από την Κύπρος και δεν δίστασε να σχολιάσει και για τις προκλήσεις του Τούρκων στο Αιγαίο και την Κύπρο. «Οι προκλήσεις προέρχονται από έναν αγενή γείτονα, και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντί του γιατί δεν θα αλλάξει. Αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο το ζούμε χρόνια. Νομίζω όμως ότι η πρόβλεψη είναι ότι δεν θα φτάσει στα άκρα, γιατί δεν θα τον αφήσουν. Νομίζω ότι θα βρεθεί μια λύση.

Οι ευχές που δίνει για την χειμερινή καλλιτεχνική σεζόν είναι: «Όσοι θα έχουν τον χρόνο να  απολαύσουν τις ομορφιές που μπορεί να έχει η γειτονιά μας, ίσως με μια βόλτα στην θάλασσα. Ελπίζω να έρθουμε πιο κοντά με τους φίλους μας, τους έρωτες, και να βγαίνουμε έξω πιο πολύ από το κλουβί μας, που είναι το σπίτι μας.

Τέλος, υπομονή και υγεία για όλους.»


Δώρος Δημοσθένους - Συναυλία: Σε τόπους µαγικούς Mottet & Ξένια Γαργάλη

Την τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020. City Garden Festival, στον εξωτερικό χώρο του Christmans Theater, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Γαλατσίου, Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι.

Ο Δώρος Δηµοσθένους αγαπά τα διαχρονικά τραγούδια, τα οποία ερμηνεύει µε τον δικό του «δωρικό» τρόπο.

Σε αυτήν τη συναυλία επιλέγει τραγούδια για ονειρεμένους προορισμούς τους οποίους όλοι θα θέλαμε να είχαμε επισκεφτεί και µας υπόσχεται κέφι και νεανικό παλμό µε ταξιδιάρικους ρυθμούς: Cha-cha, Rumba, Samba, Salsa, Mabo, Swing, Foxtrot, Conga κ.ά.

Από το «Σε μαγικά νησιά» των Τάκη Μωράκη και Κώστα Κοφινιώτη έως το «Μια νύχτα στο Μαρόκο» των Σταµάτη Κραουνάκη και Λίνας Νικολακοπούλου.

Μετρ των διασκευών, καταφέρνει να αναμορφώνει εκ βάθρων τα τραγούδια που επιλέγει, χωρίς όμως να κόβει δεσμούς µε τις πρώτες εκτελέσεις. Ένα συναυλιακό ταξίδι για να νιώσουμε όμορφα, να λικνιστούµε και να σιγοτραγουδήσουµε.

Μαζί του οι Mottet. Ένα µουσικό σχήµα µε ακουστικό κατά βάση ήχο που αποτελείται από τους Σωτήρη Καστάνη– κιθάρα, Δηµήτρη Κουζή-βιολί και Γιώργο Σχοινά-ακορντεόν. Με αέρα κοσµοπολίτικο και κινηµατογραφικό, το ρεπερτόριο τους καλύπτει ένα ευρύ φάσµα από γνωστά κλασικά θέµατα µέχρι µουσικές του κόσµου. Έχουν στο ενεργητικό τους έναν προσωπικό δίσκο, µε τίτλο «Σ’ όλον τον κόσµο», σε στίχους Δηµήτρη Παπαχαραλάµπους, µε βασική ερµηνεύτρια την Ξένια Γαργάλη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Panik records το νέο τους τραγούδι µε τίτλο «Αµάξι του ‘53», σε στίχους του Νίκου Μωραϊτη.

INFO ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Δώρος Δηµοσθένους: φωνή
Ξένια Γαργάλη: φωνή
Σωτήρης Καστάνης: κιθάρα
Δηµήτρης Κουζής: βιολί
Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο
Γιώργος Σχοινάς: ακορντεόν
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Α ΖΩΝΗ: 20 ΕΥΡΩ
Β ΖΩΝΗ: 15 ΕΥΡΩ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ - AMEA: 10 ΕΥΡΩ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 7701700, VIVA.GR, CT.GR