Ένας ύμνος στη γυναίκα είναι η νέα έκθεση ζωγραφικής της Ισμήνης Μίχα με τίτλο «Η Τεθλασμένη του Κόσμου» που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στο Κολωνάκι.

Τα έργα απεικονίζουν γυναίκες νεαρές, αλλά και ώριμες, αποφασιστικές, σαγηνευτικές και συνειδητοποιημένες. «Έχω εμπνευστεί από τις γυναίκες της Αναγέννησης, τις οποίες ζωγραφίζω αλλά ως σημερινές γυναίκες. Θεωρώ πως η γυναίκα έχει πολλά πρόσωπα, πολλά συναισθήματα και είναι αυτή που έχει δημιουργήσει όλον τον κόσμο. Γιαυτό και αποφάσισα να την ζωγραφίσω» λέει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η κ. Μίχα.

Στον καμβά αποτυπώνονται σχεδόν όλα τα γυναικεία στοιχεία σε όλους τους χρωματισμούς με κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο. Η ευαίσθητη γυναίκα, η γυναίκα πρόκληση, αυτή που κάτι περιμένει, η γυναίκα δηλητήριο, είναι μερικά από τα πρόσωπα των έργων, τοποθετημένα σε ένα σουρεαλιστικό, μυστηριώδες περιβάλλον. «Από τη στάση του σώματος φαίνεται τι είναι η κάθε γυναίκα. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα πρόσωπα, γιατί θέλω με τη γλώσσα του σώματος να υποδηλώνεται το συναίσθημα. Η γυναίκα αυτό το χάρισμα έχει άλλωστε» αναφέρει.

Όσο για το συσχετισμό της Τέχνης με την πανδημία του Κορωνοϊού η κ. Μίχα εξηγεί πως οι καλλιτέχνες μέσα από τέτοιες μεγάλες δυσκολίες εμπνέονται ακόμα περισσότερο. «Κάποιοι με συμβούλεψαν να αναβάλλω αυτήν την έκθεση, αλλά δεν δέχτηκα. Η έμπνευσή μας δεν έχει επηρεαστεί καθόλου, το μόνο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Με αυτήν την κατάσταση σπάνια θα σκεφτεί κάποιος να αγοράσει πίνακες. Δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά. Το κράτος θα μπορούσε να μας βοηθήσει προβάλλοντας και στηρίζοντας το έργο μας» αναφέρει.

Πληροφορίες
Η Τεθλασμένη του Κόσμου, Ατομική έκθεση της Ισμήνης Μίχα
Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 19:00
Αίθουσα Τέχνης Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Πλατεία Κολωνακίου 2, τηλ.: 210 3606231
Διάρκεια έκθεσης: Έως Τρίτη 20 Οκτωβρίου
Ώρες: Καθημερινές 10:00-14:00 και 18:00-21:00, Σαββατοκύριακα 10:00-20:00