Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συνεχίζει τις διαδικτυακές μηνιαίες συναντήσεις με καταξιωμένες προσωπικότητες και φιλοξενεί τον ακαδημαϊκό καθηγητή Μανόλη Κορρέ.

Ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας και μεγάλος δάσκαλος που έχει συνδέσει το όνομά του με τα έργα αναστήλωσης της Ακρόπολης, τονίζει ότι «τα μεγάλα έργα είναι πάντα διεπιστημονικά και ομαδικά».

Κατά τη διαδικτυακή συζήτηση της σειράς «Προσωπικότητες» του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ο Μανόλης Κορρές αναφέρεται στο αθέατο μέρος των μνημείων και την προσφορά της Αρχαίας Αθήνας στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Μαθαίνουμε για τη μοναδικότητα της Ακρόπολης ως συστατικό της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και πώς τα ιδεώδη της Αθήνας του Περικλή καταδεικνύουν την ταπεινότητα και το ήθος ως διαχρονική ποιότητα.

Ο στοχαστής και φιλόσοφος Μανόλης Κορρές μιλά για τους Δασκάλους του οι οποίοι τον ενέπνευσαν και τον τροφοδότησαν με γνώσεις μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο και σε όλα τα μέρη της γης.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκος Α. Κούκης, καλωσορίζει τον καλεσμένο ενώ στη συζήτηση το ΕΙΠ εκπροσωπεί o καθηγητής αρχαίας ελληνικής φιλολογίας, στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και μέλος Δ.Σ. Ανδρέας Μαρκαντωνάτος.

Παρακολουθήστε διαδικτυακά στην ιστοσελίδα και στo κανάλι youtube του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, στις 18:30, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCNhrBcXqwk4gKpNt7guX1qQ/videos