Το δικό της «αντίο» στον σπουδαίο ‘Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 96 χρονών, έστειλε μέσα από τα parapolitika.gr η Μιμή Ντενίση, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μερικοί άνθρωποι που νομίζεις ότι δεν θα φύγουν ποτέ, δεν θα πεθάνουν ποτέ».

«Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μία τέτοια περίπτωση. Θα μείνει αθάνατος έτσι και αλλιώς λόγω του έργου του. Ήταν ένας πολύ ζωντανός άνθρωπος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μνημονεύοντας την τελευταία τους συνάντηση, η γνωστή ηθοποιός ανέφερε: «Τον είχα συναντήσει πριν ένα χρόνο στο σπίτι του και μου είχε κάνει εντύπωση η μνήμη του καθώς θυμόταν πράγματα από τότε που πρωτογνωριστήκαμε στο Παρίσι μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου πριν από τουλάχιστον 25 με 30 χρόνια».

«Υπήρξε ένας άνθρωπος που στο πρόσωπό του γράφτηκε ολόκληρη η ιστορία της Ελλάδος. Ένα πράγμα που θαύμαζα πάντα στον Μίκη πέρα από τη μουσική του που την θαυμάζουμε όλοι οι λαοί, θαύμαζα πάντα το θάρρος του. Ήταν ένας άνθρωπος που είτε συμφωνούσες, είτε διαφωνούσες μαζί του δεν φοβόταν. Δεν φοβήθηκε να πάει κόντρα στη Χούντα, δεν φοβήθηκε να αλλάξει πεποιθήσεις για κάτι που έβλεπε στραβό σε ένα κόμμα που στήριζε. Μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση ότι έξω από το σπίτι του είχαν αφήσει κάποια υβριστικά μηνύματα που ήταν γραμμένα στους τοίχους, και τον ρώτησα γιατί δεν τα έσβησες, και μου απάντησε όχι, ας τα βλέπουν για να βλέπουν πώς φερόμαστε στην Ελλάδα», υπογράμμισε η ίδια.

«Όλα αυτά που είχε κάνει θέλανε θάρρος. Ήταν σπουδαίος, όχι μόνο στη μουσική αλλά και σαν άνθρωπος. Έδωσε όλη τη ζωή του πολεμώντας για τα πιστεύω του, και δεν επαναπαύτηκε ποτέ, να πει έχω επιτυχία θα μείνω στην Αμερική. Έζησε στην Ελλάδα και για την Ελλάδα. Μακάρι να είχαμε πολλούς τέτοιους ανθρώπους», δήλωσε επιπρόσθετα.