Ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου το απόγευμα η περιβόητη παράσταση με τίτλο «Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς», που σκηνοθέτησε και στην οποία πρωταγωνίστησε στις φυλακές της Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης μαζί με θίασο 10 ακόμα φυλακισμένων.

Η παράσταση διάρκειας 1,5 ώρας αναφερόταν στην ιστορία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τον οποίο υποδύθηκε ο ίδιος ο Λιγνάδης, ενώ στο κοινό ήταν οι 100 κρατούμενοι των φυλακών, καθώς επίσης και 30 επισκέπτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η παράσταση καταγράφηκε και από κάμερα για το αρχείο των φυλακών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε στο κοινό και δεν συμμετείχε στην παράσταση, όχι επειδή δεν το επιθυμούσε, αλλά γιατί μπήκε στην φυλακή ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει οι πρόβες για το θεατρικό.

Το απρόσμενο γεγονός


Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράσταση ήταν άκρως συγκινητική και καλοδουλέμενη, παρά τα ελάχιστα μέσα που υπήρχαν για την προετοιμασία της. Οι κρατούμενοι έκαναν πρόβα πολλούς μήνες, ξεκινώντας πριν από το Καλοκαίρι. 

Ωστόσο ένα απρόσμενο γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια της παράστασης, που έχει να κάνει με τις σπουδαίες υποκριτικές ικανότητες ενός κρατουμένου. Ο εν λόγω κρατούμενος συγκίνησε το κοινό περισσότερο από το αναμενόμενο ξεχωρίζοντας από τους υπολοίπους ερμηνευτές παίρνωντας έτσι το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Σύμφωνα με πληροφορίες με την ερμηνεία του έκανε τον κόσμο να κλαίει.

Δείτε ακόμη: Δημήτρης Λιγνάδης -Έγινε η παράσταση της φυλακής, και υποδύθηκε τον Κολοκοτρώνη (Βίντεο)