Την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 19:30, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Νίκος Μουρατίδης και Νίκος Θρασυβούλου υποδέχονται στο Cafe του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας τον συνθέτη Νίκο Χιώτογλου και την συγγραφέα Αγαθή Δημητρούκα για ακρόαση του δίσκου «Η Παγωμένη Θεατρίνα», σε ανέκδοτους στίχους του Νίκου Γκάτσου

Η ιδέα του Νίκου Μουρατίδη (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM) και του Νίκου Θρασυβούλου (ALPHA Radio 98,9), είναι μια φορά τον μήνα να φέρουν σε επαφή τους δημιουργούς με το κοινό στο cafe του ΙΑΝΟΥ ν’ ακούμε τα τραγούδια τους, να μας λένε τις ιστορίες πίσω από αυτά, και να παίζουν και Live acoustic.

Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου για την “Παγωμένη θεατρίνα” ήταν στο συρτάρι 40 χρόνια. Η Αγαθή Δημητρούκα που διαχειρίζεται το έργο του μεγάλου μας ποιητή είχε κάνει μερικές απόπειρες να μελοποιηθούν, αλλά ποτέ δεν έμενε ικανοποιημένη. Ο μόνος που προσέγγισε τους στίχους όπως έπρεπε ήταν ο Νίκος Χιώτογλου. Θα μάθουμε όλη την ιστορία και το παρασκήνιο του δίσκου την Πέμπτη 19 Μαΐου, στις 7.30μμ στο Café του ΙΑΝΟΥ.

Και μην ξεχνάμε πως στις 12 Μαΐου συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τότε που ο Νίκος Γκάτσος έφυγε από κοντά μας, στις 12 Μαΐου 1992.

Πρόγραμμα
-Στην εκδήλωση θα ακουστούν τραγούδια ζωντανά από τους ερμηνευτές Βιολέτα Ίκαρη, Μυρτώ Βασιλείου και Θάνο Ματζίλη. 
-Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι Νίκος Χιώτογλου και Αγαθή Δημητρούκα θα υπογράψουν αντίτυπα του cd.

-Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

«Η Παγωμένη Θεατρίνα»: https://bit.ly/3Mh5G4mβ