«Εκτός ελέγχου» θα βρίσκεται αυτό το Καλοκαίρι η ηθοποιός Κωνσταντία Χριστοφορίδου, καθώς πρωταγωνιστεί στην ομώνυμη ξεκαρδιστική, καυστική σάτιρα του γελοιογράφου Αρκά υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Δημήτρη Αγορά που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα.

Η γνωστή και πολύ αγαπημένη ηθοποιός μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, δηλώνει έτοιμη για ένα άκρως καλλιτεχνικό Καλοκαίρι, υποδυόμενη τη Λουκριτία, την πιο γνωστή περσόνα του Αρκά, αλλά και πολλές ακόμα ηρωϊδες των γελοιογραφιών του.

Είστε έτοιμη για περιοδεία; Έχετε ξαναπάει Καλοκαιρινή περιοδεία;


Ναι άλλες δυο φορές. Τώρα είναι μια πολύ ωραία συνθήκη, που ξεκίνησε από το Μείζονος Ελληνισμού που είχε μεγάλη επιτυχία.
Atomika_social_7

Ποιον ρόλο έχετε στο έργο;


Κάνω πολλούς ρόλους, όποως όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης. Υποδύομαι τη Λουκρητία, στο κομμωτήριο μια αφελή πελάτισσα, την Κουκουβάγια στις Χαμηλές Πτήσεις, τη γυναίακα του Ισοβίτη και το απολαμβάνω. Ο Αρκάς έχει το μοναδικό ταλέντο να λέει πολλά με πολύ λίγα λόγια.

Ποιες αγωνίες του ανθρώπου θίγει το έργο;


Είναι μια συρραφή από διάφορες ιστορίες του Αρκά από Ισοβίτη, Μαλλί με μαλλί, Παράδεισο, Χαμηλές πτήσεις και μέσα από τους ήρωες βγαίνει όλα όσα θέλει να πει ο Αρκάς με τα σκίτσα του. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τη μοναξιά.

1920_1080

Τι σας συγκινεί περισσότερο σε αυτό το έργο;


Με συγκινεί αυτή η γλυκιά μελαγχολία του Αρκά, που με πολύ χιούμορ αλλά και κυνισμό μπορεί να πει πολλά και να αγγίξει την ψυχή μας. Οι ιστορίες του Αρκά με αγγίζουν πάρα πολύ. Η οπτική που βλέπει τη ζωή με πολύ χιούμορ. Έτσι είναι και η ζωή. Αν την δεις χιουμοριστικά, τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Εσείς βλέπετε τη ζωή σας χιουμοριστικά;


Ε, βέβαια και είναι κάτι που συνέχεια το προσπαθώ. Το χιούμορ είναι η ματιά μου στη ζωή. Και όταν δεν συμβαίνει, προσπαθώ να επανέλθω στο στόχο μου. Όταν έχεις παιδιά το χιούμορ είναι σωτήριο, μαγικό και ελαφρύνει τις καταστάσεις.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;


Ο φόβος είναι από τις λέξεις που προσπαθώ να βγάλω από το λεξιλόγιό μου. Όλη μου η έννοια είναι τα παιδιά μου και ότι έχει να κάνει με την υγεία τους και γενικά με τα θέματά τους. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάτι άλλο που φοβάμαι. Κάθε μέρα προσπαθώ να αντιμετωπίσω την καθημερινότητα. Τώρα πια βλέπω τα πάντα μέσα από τα μάτια των παιδιών μου. Αυτή είναι η αγωνία μας η δική μου και του συζύγου μου. Αλλά πρέπει να τους μάθουμε να εκτιμούν και να χαίρονται την κάθε τους μέρα.

Η καριέρα σας σταμάτησε για λίγο όταν αποφασίσατε να κάνετε οικογένεια. Πως ήταν η αλλαγή;


Δεν επιδίωξα να κάνω οικογένεια. Ηρθε μόνο του τη στιγμή που γνώρισα τον άντρα μου. Προέκυψε η εγκυμοσύνη και επειδή δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η οικογένεια και η καριέρα συνδυάζονται γιαυτό και όταν έμεινα έγκυος άφησα για λίγο τη δουλειά μου. Δεν μπορώ να συνδιάσω και τα δύο. Όταν κάνω κάτι πέφτω με τα μούτρα σε αυτό. Όταν τα παιδιά μου ήταν μωρά και με είχαν απόλυτη ανάγκη δεν το σκεφτόμουν καν για δουλειά στο θέατρο. Με τρέλαινε και μόνο η ιδέα ότι κάθε βράδυ θα έπρεπε να είμαι στο θέατρο, ότι κι αν συνέβαινε στα παιδιά. Στην τηλεόραση ήταν λίγο πιο ελαστικά τα πράγματα.

Όταν φύγατε από την Αθήνα, ήταν εύκολη απόφαση;


Όταν κάνω κάτι, το κάνω επειδή πιστεύω πως εκείνη τι στιγμή είναι το καλύτερο τη δεδομένη στιγμή. Γενικά είμαι ένα άτομο με πολύ ευελιξία. Δεν λέω «ποτέ», ούτε «για πάντα». Έφυγα γιατί δεν μπορούσα άλλο στην Αθήνα εκείνη τη στιγμή.

Εκεί κρατάγατε επαφή με τον χώρο σας; Μιλάγατε στα τηλέφωνα ή είχατε κόψει;


Όχι δεν το έχω καθόλου αυτό. Εκτιμώ και αγαπώ πολλούς ανθρώπους στη δουλειά μου, αλλά δεν είμαι συνεπείς στις κοινωνικές επαφές. Τα social media τα άνοιξα πριν 2 μήνες. Δεν είχα παλιότερα.

Ήταν εύκολο να επιστρέψετε στη δουλειά σας;


Ναι με αυτήν την αφορμή γύρισα το 2014, καθώς μου τηλεφώνησε για μια παράσταση ο Βλαδήμοιρος Κυριακίδης. Και έτσι επέστρεψα στη δουλειά μου.

Τώρα πως θέλετε να συνεχίσετε την καριέρα σας; Θέλετε να παίξετε και δραματικούς ρόλους;


Ναι βέβαια. Νομίζω πως δεν υπάρχει ηθοποιός που να μην θέλει να κάνει κάτι άλλο από αυτό που τον έχουν καταχωρήσει. Και θεωρώ πως και ηλικιακά είμαι σε μια φάση πιο ώριμη για διαφορετικούς ρόλους. Αλλά αυτό είναι θέμα αυτών που επιλέγουν. Εγώ είμαι ανοιχτή.

stavloi__6_

Στο ευρύ κοινό γίνατε γνωστή με τον ρόλο της Λιλίκας Καλλίτση στο σήριαλ "Οι σταύλοι της Εριέττας Ζαϊμη". Γιατί αγαπήθηκε τόσο πολύ αυτός ο ρόλος;


Πέρασαν 20 χρόνια από το σήριαλ αυτό και έχουμε σκεφτεί να κάνουμε ένα ριγιούνιον μέσα στον Ιούνιο. Τώρα το οργανώνουμε. Ακόμα και τώρα παιδιά μικρής ηλικίας με αναγνωρίζουν στον δρόμο από αυτόν τον ρόλο λόγω των επαναλήψεων του σήριαλ. Είναι πολύ ωραία συναίσθημα να έχεις κάνει κάτι που γράφει πολύ.
110116225344_4323

Τι είναι για εσάς αυτός ο ρόλος;


Τότε που γινόταν το σήριαλ αυτός ο ρόλος ήταν για μένα κάτι υπέροχο. Όμως δεν ήταν κάτι εύκολο να τον ερμηνεύσω. Με βασάνισε πολύ για να τον καταφέρω, γιατί δεν είχα τίποτα κοινό με την γυναίκα αυτή. Αλλά γιαυτό ακριβώς και την αγάπησα πολύ και γιαυτό πέτυχε μετά. Την βρήκα, τη συνάντησα κάπου. Περνούσα πολύ ωραία με αυτόν τον ρόλο.

Τι σας δυσκόλευε;


Όταν πήρα στα χέρια μου το σενάριο, υπήρχε ένα βιογραφικό 2-3 σελίδων για αυτήν την ηρωϊδα. Όταν προσπαθείς να χτίσεις ένα ρόλο, ξεκινάς από τα γνώριμα, αν αναγνωρίζεις αυτόν τον ήρωα σαν άνθρωπο, σαν τύπο. Και εγώ δεν είχα κάτι κοινό με αυτήν. Αυτή ήταν μια κουτσομπόλα, που έριχνε τα χαρτιά, έλεγε τα φλιτζάνια, την έπεφτε σε άντρες. Δεν την είχα συναντήσει ούτε στο δρόμο. Γιαυτό με δυσκόλεψε και άργησα να την βρω. Με ζόρισε αλλά την βρήκα.

Μετά νιώσατε ότι σας θέλουν στο εξής μόνο για τέτοιους ρόλους; Σας εγκλώβισε;


Ναι φυσικά. Αυτό συμβαίνει πάντα. Και την πρώτη πενταετία μετά το σήριαλ έκανα πολύ λίγα πράγματα γιατί έλεγα πολλά όχι σε τέτοιες προτάσεις. Γιατί όλες ήταν το καχέκτυπο της Λιλίκας Καλλίτση.

Δεν σκεφτήκατε να το πουλήσετε;


Πολλοί το κάνουν αυτό και καλά κάνουν. Πωλούν μια μανιέρα. Αλλά εγώ δεν έχω αυτόν τον τρόπο σκέψης για την υποκριτική. Για μένα ηθοποιός δεν είναι αυτό.

Πως γνωριστήκατε με τον Απόστολο Ρήγα και σας έδωσε αυτόν τον ρόλο;


Είχαμε γνωριστεί για ένα άλλο δοκιμαστικό από μια άλλη σειρά, που τελικά δεν έγινε. Του είχα αρέσει αρχικά από μια φωτογραφία, και μετά ο Δημήτρης Αποστόλου έψαχνε άτομα για το τελευταίο "Μπράβο" της Ρούλας Κορομηλά. Μετά έκανε τους Σταύλους και μου είπε ότι υπάρχει ένας ρόλος για σένα. Με διάλεξε περισσότερο εμφανισιακά για τον ρόλο αυτό. Και μετά έβλεπε κι αυτός ότι μάλλον δεν πολυταιριάζω για αυτόν τον ρόλο.

Στην αρχή της καριέρας σας είχε συμβεί ποτέ κάποιου είδους κακοποίηση; Βρεθήκατε ποτέ σε δύσκολη θέση στον εργασιακό χώρο; 


Για μένα η κακοποίηση δεν είναι ούτε θέμα όμορφης γυναίκας, ούτε θέμα μόνο του χώρου μας. Γίνεται παντού. Εμένα μου συνέβησαν διάφορα, αλλά όχι τόσο σοβαρά που να ήταν για κατεγγελία. Δεν είχε γίνει κάτι που να μου έμεινε ως πληγή. Το θέμα είναι τώρα να προσέχουν οι επόμενοι. Τα σημερινά θύματα από το κίνημα αυτό είναι για μένα σύγχρονοι ήρωες γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλήσεις δημόσια για τέτοια θέματα.