O Στέλιος Παρλιάρος και o Jean-Marie Hoffmann ένωσαν τις εμπνεύσεις τους και μας παρέδωσαν ένα βιβλίο γεμάτο γεύσεις, μυρωδιές, χρώματα και αισθητική. Το ελληνογαλλικό βιβλίο “Μαζί | Ensemble” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις IANOS, περιλαμβάνει 60 συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένες από την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

___________-Fistiki-Fest-_22-2_-__________
parliaros_1

Έπεσε στα χέρια μου λοιπόν αυτό το βιβλίο και μαγεύτηκα. Βρήκα την ιδέα καταπληκτική και θαμπώθηκα από τις φωτογραφίες. Είναι περιττό να σας πω ότι δεν ήξερα ποια να πρωτοδιαλέξω για να βάλω στο άρθρο μου. Αποφάσισα να μην βάλω καμία από τις φωτογραφίες με τα πιάτα των δύο κορυφαίων chef ,μόνο και μόνο για να σας κάνω να πάρετε το βιβλίο και να τις χαζέψετε εκεί.

2__1_

Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, οι δρόμοι του γνωστού ζαχαροπλάστη και του σεφ της γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα (κατά το ήμισυ Έλληνας μια και η μητέρα του είναι Ελληνίδα), συναντήθηκαν και από την πρώτη κιόλας γνωριμία τους ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Jean-Marie Hoffmann κατάλαβαν πόσο πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν. Δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος γι’ αυτό που κάνουν, τον ίδιο ενθουσιασμό για τη ζωή, την ίδια ανάγκη να γεννούν νέες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού το βιβλίο!

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε Έλληνες που αγαπούν τη γαλλική κουζίνα, σε Γάλλους που θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική μαγειρική, αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας. Ο Στέλιος και ο Jean-Marie έφτιαξαν από 30 εντυπωσιακές συνταγές ο καθένας, οι οποίες συνδυάζουν τεχνικές και προϊόντα από τις δύο χώρες. Βγήκαν μαζί για ψώνια, επέλεξαν υλικά, μαγείρεψαν, έστησαν τα πιάτα. Και συνειδητοποίησαν πόσο ενδιαφέρον είναι το αποτέλεσμα όταν ποντάρεις στο ΜΑΖΙ!

________
1__1_

Στις σελίδες του ξεχωριστού αυτού βιβλίου, ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Jean-Marie Hoffmann ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και στη Γαλλία, εντοπίζουν τις διαφορές ανάμεσα στις δύο κουλτούρες, μοιράζονται τα αγαπημένα τους υλικά, αποκαλύπτουν τον τρόπο που διαμόρφωσαν τη δική τους ταυτότητα στη ζαχαροπλαστική και μαγειρική αντίστοιχα. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από καθημερινές στιγμές των δύο πρωταγωνιστών πλαισιώνει αυτή την ξεχωριστή έκδοση.

"Τα τραπέζια ενώνουν τους ανθρώπους, τους χαλαρώνουν, αλλά μπορεί και το κρασί να βοηθάει σε αυτό βέβαια. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι χαρές και οι λύπες ενώνονται σ' ένα τραπέζι". Jean-Marie Hoffmann