Το Global Game Jam Athens πραγματοποιείται για ενδέκατη συνεχή χρονιά και φέτος θα βρίσκεται στους υπερσύγχρονους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το GGJ αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοβουλία για την προώθηση και ανάδειξη των ταλέντων στο χώρο του game development. Το παιχνίδι ανέκαθεν ήταν βασικός παράγοντας στην μάθηση τόσο του φυσικού κόσμου γύρω μας, αλλά και των στοιχείων του πολιτισμού και της γνώσης που δημιουργεί ο άνθρωπος. Στη διοργάνωση συμμετέχουν δημιουργοί από όλο τον κόσμο, με μία κοινή θεματική. Στόχος είναι εντός 48 ωρών να δημιουργηθούν πρωτότυπα παιχνίδια με κύρια στοιχεία την καινοτομία και τον πειραματισμό.

Έτσι, την Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, game developers σε όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν σε οργανωμένους χώρους (Jam Sites) για να αναπτύξουν παιχνίδια με ένα κοινό θέμα. Αυτό είναι το Global Game Jam, μια παγκόσμια διοργάνωση δημιουργίας παιχνιδιών.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ως ο πρώτος φορέας εικονικής πραγματικότητας στη χώρα, συμμετέχει πάντα στη διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και παρόμοιων εκδηλώσεων με θέματα που αφορούν τα ψηφιακά παιχνίδια, την ψηφιακή αφήγηση, και την εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ